Još jedan BiH državljanin u pritvoru zbog terorizma

Još jedan BiH državljanin u pritvoru zbog terorizma

Načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH, ministar-savjetnik Nebojša Regoje za agenciju FENA potvrdio je medijska izvješća o uhićenju jednog državljanina BiH u Njemačkoj. On je dodao da je u informaciji Državnog tužiteljstva u Dresdenu navedeno i da se istraga u istom predmetu nastavlja protiv navedene osobe i još dva državljanina BiH, čija imena nisu navedena, uz napomenu da, za sada, više informacija neće biti dostupno javnosti, zbog razloga koji se todnose na daljnje provođenja istrage.

Kako je izjavio Regoje, Veleposlanstvo BiH u Berlinu je 28. lipnja 2019. odine primilo službenu informaciju nadležnog Državnog tužiteljstva u Dresdenu da je, na osnovu Europskog naloga za uhićenje izdanog od Osnovnog istražnog suda u Bruxwllesu, Kraljevina Belgija, jedan državljanin BiH uhićen u SR Njemačkoj 20. lipnja 2019. godine u 01.48 sati.

U istoj informaciji se navodi da se imenovana osoba nalazi u ekstradicionom pritvoru u pritvorskoj jedinici u gradu Hale u SR Njemačkoj, gdje će boraviti do pravomoćnosti odluke o izručenju nadležnim organima Kraljevine Belgije, prenosi N1.
Prema navodima Državnog tužiteljstva u Dresdenu, predmetni Europski nalog za uhićenje izdan je zbog postojanja sumnje da je imenovana osoba povezana s aktivnostima terorističke skupine odgovorne za terorističke napade u Parizu od 13. studenog 2015., koji su se dogodili u koncertnoj dvorani „Bataclan“.

Ministar-savjetnik Regoje je dodao da je u informaciji Državnog tužiteljstva u Dresdenu navedeno i da se istraga u istom predmetu nastavlja protiv navedene osobe i još dva državljanina BiH, čija imena nisu navedena, uz napomenu da, za sada, više informacija neće biti dostupno javnosti, zbog razloga koji se tiču daljeg provođenja istrage.

(Izvor: Agencije)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar