Još jedan rekord globalnih milijardera…

Još jedan rekord globalnih milijardera…

Broj milijardera u svijetu po prvi puta je prešao brojku od 2000, a oni dolaze iz najmanje 67 svjetskih zemalja. To znači da u navedenih 67 zemalja svijeta postoji barem jedna osoba čije bogatstvo se mjeri 10-znameknastim ili većim brojem.

Izvješće o svjetskim milijarderima na godišnjoj razini radi Hurun Global Rich list, a po tom izvješću, Indija je pretekla Veliku Britaniju i Rusiju po broju milijardera, prenosi Independent.

Tek 40 osoba na toj čitavoj listi mlađe je od 40 godina, a među njima je naravno i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, koji je uspio ući povrh toga i u top 10 njabogatijih ljudi svijeta. Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 44 milijarde dolara.
Bill Gates (59) i dalje je najbogatiji čovjek na svijetu s 85 milijardi dolara, a iza njega je meksički tajkun Carlos Slim s 83 milijarde, dok je na trećem mjestu Warren Buffet sa 76 milijardi dolara bogatstva.

Od 341 novopečenog milijardera, koji se nalazi od ove godine na listi, samo iz Kine ih dolazi petina. Kina ima i najveći godišnji prirast milijardera, a u toj zemlji ih je sad ukupno 430.

SAD i dalje imaju ukupno najviše milijardera, njih 537, dok je New York najpopularniji grad milijardera i ima ih više od čitave Velike Britanije.

U priloženim tablicama pogledajte više podataka o najbogatijim svjetskim milijarderima i iz kojih zemalja dolaze.
dnevnik.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar