JOZO IVANČEVIĆ: “Neki se nikada neće moći pomiriti sa činjenicom da izvrsno surađujem s narodom ove općine, da konstantno provodim brojne projekte, ne čekajući izborne godine”

JOZO IVANČEVIĆ: “Neki se nikada neće moći pomiriti sa činjenicom da izvrsno surađujem s narodom ove općine, da konstantno provodim brojne projekte, ne čekajući izborne godine”

Nakon nedavnih napisa u pojedinim medijima vezano za suradnju općine Prozor-Rama s Požeško-slavonskom županijom pitali smo načelnika dr. Jozu Ivančevića za komentar.

U jednom dnevnom listu nedavno je objavljen tekst iz kojega se da iščitati da po projektima prekogranične suradnje niste htjeli surađivati sa sadašnjom županicom Požeško- slavonske  županije, Antonijom Jozić. Molimo komentar tih izjava.

“Kad god čitam ili gledam neki novinarski uradak, prvo pogedam tko je autor i u kojem glasilu ili portalu  je objavljen tekst ili prilog. Znakovito je da u novinama u kojima je objavljen tekst o kojemu me pitate nije nikada napisan neki pozitivan prilog o meni, niti se u njemu može pročitati nešto oko godinama izvođenim velikim infrastrukturnim radovima u općini Prozor-Rama. A da su htjeli biti informativni, doista su imali što zabilježiti. Spominjanje mene u tekstu o županici Jozić i njenim darovima Franjevačkom samostanu Šćit doista nema nikakvog smisla, jer u tim međusobnim darovima nisam ni sudjelovao niti bio pozvan da sudjelujem. Oni su uspostavili neki odnos u kojemu Općina Prozor-Rama nije bila pozivana sudjelovati. Ipak, dobar dio teksta o tom odnosu novinar je ipak posvetio meni, kako bi zajedno pokazali da sam ja navodno odbio neku suradnju na prekograničnom projektu koji je onda otišao u Tomislavgrad! Bio sam, kako Jozićka i novinar žele da čitatelji zaključe, bahat, i nisam ni prihvatio sastanak sa gospođom Jozić! Što se tiče konkretnih navoda o odbijanju suradnje na prekograničnom projektu vezanom za gangu i bećarac, mogu poručiti županici Jozić i njenim piskaralima da ova općina ima daleko važnije potrebe od gange i bećarca te da te projekte vrlo uspješno provodi. Do sada smo proveli dva velika projekta prekogranične suradnje, projekt ‘Lake to Lake’ sa gradom Vrlikom, kojim smo na Ramskom, a kasnije i Jablaničkom jezeru, dobili veslačke centre iznimne vrijednosti. Drugi projekt je ‘Staza Gospe Sinjske’ kojim je obilježena hodočasnička staza Rama-Sinj i Solin-Sinj, te uspostavljena bolja suradnja sa tim prijateljskim gradovima u Hrvatskoj.  Ali, najvažniji naši projekti vezani su za naša vlastita ulaganja u uređenje ove općine, u projekte kao što su vodoopskrba naselja po obodu Ramskog jezera, i šire, kojim su pitku vodu iz izvorišta Krupić dobili Rumboci, Varvara, Jaklići, Ripci, Šćit, Podbor, Ploča, Mluša, Kovačevo Polje, Družinovići, Lapsunj, Gmići, Borovnica, Paljike, Perići, Lug, Duge. Imali smo i ulaganja u obnovu putne infrastrukture, u izgradnju novog kanalizacijskog sustava u Prozoru, rekonstrukciju gradskih ulica, izgradnju školskih objekata, mrtvačnice, tržnice, zgrade za socijalno stanovanje, uređivali seoska groblja, a posebno i potpomogli izgradnju nove kvalitetne tvornice koja će poboljšati stanje uposlenosti u ovoj općini.  Neka županica pjeva gangu i bećarac, a mi smo provodili i provoditi ćemo puno bolje projekte.”

Ima li istine u tome da ste odbili sastanak sa sadašnjom županicom Jozić, kao što stoji u njenoj izjavi?

“Potpuno je netočno da smo bili pozvani da sudjelujemo u nekom sličnom projektu ili da smo odbili neki sastanak. To je neistina koja ima za cilj prikazati mene kao neodgovornog i bahatog načelnika. Jasno mi je da je ovo predizborni tekst, čak da je nedopušten u smislu (negativne) preuranjene izborne kampanje. Neki se nikada neće moći pomiriti sa činjenicom da izvrsno surađujem sa narodom ove općine, da konstantno provodim brojne projekte, ne čekajući izborne godine, te da na izborima glatko pobijedimo velike centre za koje se može dokazati da su bahati i beskorisni ovom narodu.”

BHRT: “Nova tvornica u Prozor-Rami vraća mlade iz inzemstva”

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar