Junački Dinamo srušio moćni Arsenal!

Junački Dinamo srušio moćni Arsenal!

Dinamo je na otvaranju Lige prvaka priredio veliku senzaciju i u prvom kolu skupine F pred 17.800 gledatelja na Maksimiru srušio londonskog velikana Arsenala s 2:1 pogocima Josipa Pivarića (24) i Juniora Fernandesa (58). Jedini pogodak za Topnike, koji su od 40. minute igrali s igračem manje zbog drugog žutog kartona Olivera Girouda, postigao je Theo Walcott (79).
Dinamo je iskoristio sve slabosti engleskog velikana, koji je na Maksimiru odigrao katastrofalnu utakmicu, a Arsenal je dodatno šokiralo isključenje Girouda, koji je već u prvom dijelu zaradio dva žuta kartona. No, to ne umanjuje veliku pobjedu hrvatskog prvaka, čiji su igrači nagrađeni za veliku trku i trud protiv slavne momčadi.

Inače, bio je to treći dvoboj Dinama i Arsenala u kvalifikacijama za ili u Ligi prvaka, a ukupno deseti ogled hrvatskog prvaka protiv nekog od engleskih klubova nakon proglašenja hrvatske neovisnosti te prva pobjeda. Do večerašnje pobjede, Dinamo je protiv Engleza ostvario sedam poraza i tek dva remija uz razliku pogodaka 6:20.

U bivšoj državi Modri su samoj jednom igrali protiv Engleza, 1967. u finalu Kupa velesajamskih gradova protiv Leeds Uniteda. Dinamo je u Zagrebu pobijedio 2:0, a u uzvratu odigrao bez pogodaka ostvarivši najveći uspjeh u povijesti kluba.

U drugom susretu iz ove skupine Bayern je slavio u Pireju protiv Olympiacosa s 3:0. Dva pogotka postigao je Thomas Müller (52, 90+2-11m), a među strijelce se upisao i Mario Götze (89).

U drugom kolu, 29. rujna Dinamo gostuje na Allianz Areni kod Bayerna, a Arsenal u će ugostiti Olympiacos.
hrt

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar