Kako pomoći u potresu stradalom stanovništvu Turske i Sirije

Kako pomoći u potresu stradalom stanovništvu Turske i Sirije

Crveni križ općine Prozor-Rama poziva stanovnike Općine da se pridruže akciji Crvenog križa Federacije BiH koji u suradnji sa Društvom Crvenog krsta/križa BiH (DCKBiH) pokrenuo apel za pomoć stanovništvu Turske i Sirije ugroženom uslijed razornih zemljotresa koji su pogodili ove dvije zemlje.

Crveni križ Federacije BiH ima svoj humanitarni broj 17023 koji je ustupilo DCKBiH kako bi se i na taj način prikupljala sredstva. Također u funkciji je i humanitarni račun Društva Crvenog krsta/križa BiH za uplate putem žiro računa.

Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun od Društva Crvenog krsta/križa BiH na broj 1340011130004680
Naziv banke: ASA Banka d.d. Sarajevo, A
dresa banke: Fra Anđela Zvizdovića 1/A, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Napominjemo, Crveni križ FBiH od samog je početka u kontaktu s delegacijom Turskog Crvenog polumjeseca u BiH, kao i da je u ime DCKBiH proslijeđena nota suosjećanja Turskom Crvenom polumjesecu i Sirijskom Crvenom polumjesecu.

“Kako se ne bi dogodilo da značajne količine humanitarne pomoći, koja nije tražena ostane neiskorištena u skladištima te zbog otežanog transporta za ove dvije zemlje iz IFRC-a, ali i ovih organizacija preporučuju da je najbolje prikupljati novčanu pomoć zbog čega apeliramo na dodatno dijeljenje/promociju i podsjećanje na humanitarni telefon i račun. Tako će se sva prikupljena sredstva utrošiti lokalno prema aktualnim potrebama stanovništva”, poručili su iz Crvenog križa Federacije BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar