• KAKVA JE OVO ZEMLJA? Ministar sigurnosti je potvrdio da u Srpskoj postoje paravojne formacije
  • KAKVA JE OVO ZEMLJA? Ministar sigurnosti je potvrdio da u Srpskoj postoje paravojne formacije

KAKVA JE OVO ZEMLJA? Ministar sigurnosti je potvrdio da u Srpskoj postoje paravojne formacije

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je kazao da ima informacije o paravojnim formacijama u RS-u. “Posjedujemo određena spoznaje o postojanju parasigurnosne skupine, neke smo dokumentirali, i sve što imamo i čime raspolažemo ćemo dostaviti Tužiteljstvu”, izjavio je Mektić.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je za N1 da državne sigurnosne službe raspolažu informacijama da udruga ‘Srbska čast’ radi na formiranju paravojnih formacija u Republici Srpskoj, te da će detaljno izvješće biti dostavljeno Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

“Posjedujemo određena saznanja o postojanju parasigurnosne skupine, neke smo dokumentirali, i sve što imamo i čime raspolažemo ćemo dostaviti Tužiteljstvu, izjavio je Mektić za N1.

On je kazao da bi, u političkom smislu, postavio određena pitanja, koja treba istražiti.

“Kome je bitno da postoji jedna takva parasigurnosna skupina, tko je opremao, za koje potrebe, prema kome je usmjerena i zašto je uopće bila sastavni dio mimohoda, što znači da ju netko želi pokazati i staviti doznanja da raspolažu sa skupinom koja se eksponira i s oružjem i s uniformom i s nekom vrstom organizacije unutarnje, tko je financira itd.”, izjavio je ministar Mektić.

Naime, zapodsjetiti je da je Žurnal.info objavio ranije priču o članovima udruge ‘Srbska čast’ koji, kako navodi portal, vrše regrutaciju osoba iz krim miljea koji će činiti okosnicu buduće paravojne formacije.

Tijekom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske pripadnici ove jedinice bili su i na ulicama Banja Luke.

Žurnal.info navodi kako imaju izravnu podršku iz Moskve, te da su se prošlog mjeseca sastali s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, te se fotografirali u dvorani Narodne skupštine Republike Srpske.

Iz ureda predsjednika RS-a Milorada Dodika odbacili su tvrdnje o formiranju paravojnih jedinica nazivajući ih opasnim, piše N1.

Navodi se da “Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njezinih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da ‘predsjednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice’ su iznimno opasne i nisu u funkciji informiranja građana”.

 

 

(Izvor: N1/Agencije)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing