Kaos u Budvi, grad pod opsadom policije: Građani prosvjeduju zbog nasilnih uhićenja, lete i petarde, uzvikuju “Ustaše!, Ustaše!”

Kaos u Budvi, grad pod opsadom policije: Građani prosvjeduju zbog nasilnih uhićenja, lete i petarde, uzvikuju “Ustaše!, Ustaše!”

U Budvi vrije od srijede ujutro kad je policijski kordon došao uhititi gradonačelnika i još neke lokalne političare. Građani prosvjeduju protiv uhićenja, a prosvjedima se pridružio i bivši gradonačelnik.

Policija je blokirala sve ulaze u centar Budve nakon što su građani krenuli prosvjedovati protiv jutrošnjeg, kako pišu lokalni mediji, nasilnog uhićenja gradonačelnika Marka Carevića i predsjednika gradske skupštine Krste Radovića.

Nekoliko policijskih kombija sudjelovao je jutros u velikoj akciji uhićenja, a kordon policajaca okružio je zgradu. Mediji navode kako je u zgradu pokušala ući upravna inspekcija, što gradonačelnik nije dopustio. Nova.rs piše kako je Carević poručio da je u tijeku okupacija Budve.

“Ako upravna inspekcija dođe u radno vrijeme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vrijeme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države”, rekao je i prozvao tu inspekciju za prekoračenje ovlasti.

Carević i Radović policiju su dočekali ispred zgrade. Uhapšeni su i još neki dužnosnici, a među uhićenima su i sin te brat gradonačelnika.

Političare je policija odvela na stražnji ulaz, ali su se već počeli revoltirani sakupljati građani, pišu Vijesti.me.

Navodno je policija upotrijebila i kemijska sredstva, a na zgradi općine porazbijana su stakla. Carević i Radović navodno su iz zatvora kasnije prebačeni u bolnicu jer su ozlijeđeni.

Sputnik javlja da su specijalne jedinice i policijske patrole gotovo na svakom raskrižju, a glavna cesta je blokirana. Čuju se i petarde.

Isred Centra za sigurnost nalazi se nekoliko stotina građani.

Prosvjednicima su se u međuvremenu pridružili i članovi Domokratskog fronta, Demokratske stranke te bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović.

On kaže da je nečuveno da policija koriste postupke koje podsjećaju na gušenje ljudi koljenom kao što su to američki policajci učinili Georgeu Floydu te da je nasilje državnih organa danas kulminiralo.

(Izvor: Dnevnik.hr)

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar