Kaos u Rusiji, tenkovi upali u zemlju, napadnut ured gradonačelnika

Kaos u Rusiji, tenkovi upali u zemlju, napadnut ured gradonačelnika

Najmanje dvije oružane skupine čije je sjedište u Ukrajini, a koje navodno čine Rusi koji se protive Kremlju, upale su u pogranični teritorij Rusije danas, a o tome su izvijestili na društvenim mrežama. Objavili su snimke borbi na kojima se čuju eksplozije i pucnjava.

Legija Sloboda Rusije i Sibirski bataljun objavili su to na svojim Telegram stranicama da su pokrenuli napade na Rusiju iz Ukrajine, prenosi The Guardian.

“Otimat ćemo svoju zemlju od režima centimetar po centimetar”, objavila je Legija Sloboda Rusije na Telegramu.

Ruski dužnosnici nisu bili dostupni za komentar o ovim tvrdnjama.

Ranije su ruski dužnosnici ove skupine smatrali marionetama ukrajinske vojske i američke CIA-e, za koje Moskva kaže da pokušavaju stvoriti kaos u Rusiji.

Glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne službe Andrij Jusov rekao je da te skupine izvode operacije na ruskom teritoriju neovisno o Ukrajini. Jusov dodaje i da je u svemu sudjelovala i treća skupina, Ruski dobrovoljački korpus.

“Narod će glasati za koga hoće, a ne za koga mora. Rusi će živjeti slobodno”, objavila je Legija.

Osim navodnog upada oružanih skupina na teritorij Rusije, ta je zemlja opet bila i pod udarom dronova, vrlo vjerojatno ukrajinskih.

Tako mediji u ruskom gradu Belgorodu, koji se nalazi 40-ak kilometara od granice s Ukrajinom, javljaju da je dron pogodio zgradu gradskih vlasti, a na društvenim mrežama kruži i fotografija posljedica tog navodnog napada.

Osim toga, tu je i video udara drona u Belgorodu koji, po svemu sudeći, detonirao pri udaru u jednu zgradu.

https://x.com/UKikaski/status/1767512273340277037?s=20

Inače, Belgorod je vrlo često meta ukrajinskih napada dronovima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar