• Kaos zbog nevremena, do daljnjega zatvorene sve ceste iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto
  • Kaos zbog nevremena, do daljnjega zatvorene sve ceste iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto

Kaos zbog nevremena, do daljnjega zatvorene sve ceste iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto

Važno upozorenje stiže iz HAK-a a kako su izvjestili od 14:30 sati do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto (meteorološki uvjeti), piše Slobodna Dalmacija.

Zbog prometnih nesreća, navode, prekinut je promet na državnoj cesti Obrovac-Gračac (DC27) – (prepriječeno teretno vozilo); vozi se jednim trakom, naizmjence, na dionici Kistanje-Knin u mjestu Radučić (DC59).

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autoceste A1 između čvorova Gospić i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državnu cestu DC3 Karlovac-Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar).

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Detaljan popis cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na interaktivnoj karti HAK-a.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama:

trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto;

trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega): dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; državna cesta DC1 Udbina-Gračac-Knin; dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (zbog vjetra); državna cesta DC50 Sveti Rok-Gračac; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; državna cesta DC25 Gospić-Karlobag; državna cesta DC218 Bjelopolje-Donji Lapac; županijska cesta ŽC5217 Dobroselo-Mazin; županijska cesta ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo).

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; dionica riječke obilaznice (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak je kroz grad Rijeku); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; Paški most; Krčki most.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar