Karić pozvala trkačko udruženje da otkaže partnerstvo s Kabirijem ili će ona preispitati podršku grada

Karić pozvala trkačko udruženje da otkaže partnerstvo s Kabirijem ili će ona preispitati podršku grada

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je obavijestila da će Grad otkazati sufinanciranje “Sarajevo Marathona” ukoliko Udruženje Dečki u plavom ne prekine saradnju sa M.T. Abraham Grupom Amira Grossa Kabirija, piše Klix.ba.

M.T. Abraham Grupa je jedan od partnera utrke “Sarajevo Marathon”, koja bi trebala biti održana 12. svibnja. To je zasmetalo gradonačelnici koja ima povijest svađa sa vlasnikom Abraham Grupacije, a zbog njega je dobila i policijsku zaštitu.

“Udruženje je imalo podršku i Grada Sarajeva, a i moj muž i ja smo rado sudjelovali u trkama koje su organizirali. Nakon prijetnji i strahote, koju je moja porodica preživjela zbog gospodina Kabirija, a sve zbog iskrene podrške palestinskom narodu, osjećam potrebu da pozovem udruženje Dečki u plavom da oficijelnog partnera potraži negdje drugo, a nas sve da im u tome pomognemo. Ne smijemo dozvoliti da nam bilo ko dostojanstvo kupuje novcem! Dostojanstvo nema cijenu i nije na prodaju”, kazala je Karić.

Objasnila je da se ovaj maraton inače sufinancira učešćem kantona, grada, općina, turističke zajednice i mnogih drugih sponzora.

“Sigurna sam da zajedno sa našim društveno odgovornim kompanijama možemo zajednički iznijeti ovaj projekat bez sponzora kakav je MTA Abraham Grupa”, kazala je.

Ukoliko pak ne otkažu suradnju, najavila je da će pokušati povući nazad sredstva grada.

“U suprotnom, ja ću učiniti ono što je do mene – hitno pokrenuti preispitivanje korištenja imena Grada Sarajeva i novčane podrške koju Grad izdvaja”, kazala je.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar