Karizmatični fratar anđeoskog glasa Fra Alessandro stiže u Hrvatsku!

Karizmatični fratar anđeoskog glasa Fra Alessandro stiže u Hrvatsku!

Nakon što ga je otkrio poznati producent megapopularne grupe U2 Mike Hedges, ovaj mladi franjevac osvojio je srca slušatelja diljem svijetaKarizmatični fratar anđeoskog glasa Fra Alessandro stiže u Hrvatsku! Nakon što ga je otkrio poznati producent megapopularne grupe U2 Mike Hedges, ovaj mladi franjevac osvojio je srca slušatelja diljem svijeta. Poznatiji pod imenom Glas Radosti, fratar čudesnog glasa koji svoje albume snima u kultnom studiju Abby Road u Londonu, održat će jedinstveni duhovni glazbeni doživljaj u prelijepom ozračju Foruma u Zadru, 5. kolovoza 2015.

Star produkcija i Turistička zajednica Zadar predstavljaju duhovni spektakl godine te jedinstvenog glazbenika čije su izvedbe suvremene i tradicionalne duhovne i sakralne glazbe u manje od godinu dana osvojile svijet. Glazbeni kritičari su ga prozvali Glasom iz Assisija, a svoju poruku ljubavi iz rodnog grada donosi ponovno hrvatskoj publici, nakon koncerta u dvorani Lisinski koju je rasprodao prošle godine.

Iako je glazba njegov život, samozatajni se fratar zavjetovao na siromaštvo, a cijele se dobiti od prodaje albuma odrekao u korist potrebitih i raznih humanitarnih udruga.

Mike Hedges, renomirani glazbeni producent poznat po radu sa zvučnim imenima poput grupe U2 i The Cure, zaslužan je što je ovaj skromni fratar sa svojim talentom i glasom iz bazilike Santa Maria degli Angeli i rodnog Assisija krenuo u svijet. Debitantski album tenora fra Alessandra koji nosi naziv "Voice from Assisi" objavila je 2012. renomirana svjetska diskografska kuća Decca, a uslijedio je aktualni božićni album Voice of Joy.  Fra Alessandro iz Assisija s albumom "Voice of Assisi" gotovo je preko noći postao prava glazbena senzacija glazbene industrije. Album je u rekordnom roku dospio do prvog mjesta na ljestvici klasičnih albuma u Velikoj Britaniji.

Na njima se nalaze nezaboravne interpretacije pjesama Panis Angelicus, Ave Maria, Pater Noster, Alto E Glorioso Dio, originalna tema skladatelja Paula Mealora Le Dio Lodi Altissimo temeljena na molitvi sv. Franje Asiškog, kao i novootkriveno djelo talijanskog skladatelja  Vincenza Bellinija "O Tantum Ergo Sacramentum" koje će publika imati prilike čuti uživo na koncertu Glasa iz Asiza – fra Alessandra, 5. kolovoza u jedinstvenom ambijentu zadarskog Foruma.

Ulaznice

Ulaznice za veliki duhovni spektakl u Zadru u prodaju kreću danas, 24. travnja po posebnoj cijeni od 100 kuna za obične te 140 kuna za VIP ulaznice. Od 15. lipnja ulaznice će  biti dostupne po cijeni od 120 kuna, VIP ulaznice od 160 kuna, a mogu se nabaviti na prodajnim mjestima Tiska, Tisak media centrima te u sustavu Eventima www.eventim.hr.

medjugorje-info.com

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar