Katalonci tvrde: Gotovo je! Ivan Rakitić je novi igrač Barcelone

Katalonci tvrde: Gotovo je! Ivan Rakitić je novi igrač Barcelone

PREMA pisanju katalonskih medija Ivan Rakitić je novi igrač Barcelone. Transfer još nije službeno potvrđen.

Iako je senzacionalni transfer najavio njemački "Bild" još prošlog tjedna, izaslanici Barcelone jučer su stigli u Sevillu poduzeti posljednje korake u realizaciji posla. Sastanak katalonskih emisara i čelnika Seville završen je oko 18 sati, stigli su najbitniji ljudi klubova, među njima i Barcin Andoni Zubizarreta koji je u Zagreb došao po Alena Halilovića. 

Navodi se kako je Barcelona ponudila 18 milijuna eura, Sevilla uspjela podići na 20, a Rakitić mora Sevilli oprostiti novac koji mu duguje njegov sadašnji klub. Rakitićev ugovor vrijedi još godinu dana, a odštetna klauzula je 40 milijuna eura. Kao dio posla u Sevillu bi trebao preseliti mladi Denis Suarez oko čijeg se ugovora tek trebaju usuglasiti.

Klubovi bi u sljedećim danima trebali i službeno potvrditi transfer. 

Rakitić je nevoljko pričao o odlasku sve do kraja sezone i podizanja trofeja pobjednika Europa lige. Nakon toga oprostio se od navijača i okrenuo Svjetskom prvenstvu, a poslove prepustio svom bratu i menadžeru te klubovima da se dogovore oko njegove cijene. Sevilla je silno htjela zadržati svog kapetana, ali Raketa je odbio produljiti ugovor.

Španjolci pišu kako će dolazak Rakitića značiti i siguran odlazak Cesca Fabregasa u Chelsea koji nudi 33 milijuna eura.

Izvor: http://index.hr
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar