‘Kauboji’ saznali protivnike na Euru, čekaju ih Srbi i Crnogorci, a BiH Francuska, Portugal i Norveška

‘Kauboji’ saznali protivnike na Euru, čekaju ih Srbi i Crnogorci, a BiH Francuska, Portugal i Norveška

Sve ekipe sa prostora nekadašnje države su izuzetno neugodne i koliko god je dobro da ih znamo, toliko može biti i opasno, rekao je Luka Cindrić nakon ždrijeba. Hrvatska igra s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom

Hrvatska je doznala protivnike na Europskom rukometnom prvenstvu! Izabranici Line Červara igrat će u skupini A sa BjelorusijomSrbijom Crnom Gorom. Utakmice se igraju u Grazu.

Hrvatska je Euro koje se igra u siječnju u Austriji, Norveškoj i Švedskoj izborila suvereno, osiguravši prvo mjesto u svojoj skupini i prije posljednje kvalifikacijske utakmice s Belgijom. Naši su rukometaši u ždrijebu bili jedan od šest nositelja, a od ranije se znalo da će se boriti u skupini A.

EHF EURO

@EHFEURO

– Moramo se dobro pripremiti i nadam se, prije svega, da ćemo biti svi zdravi i kompletni. Jako poštujemo svakog protivnika, jer svi koji dođu na Euro sigurno je da će dati sve od sebe – poručio je izbornik Lino Červar o ždrijebu, prenosi HRS

– Jako zanimljiva skupina. Sve ekipe sa prostora nekadašnje države su izuzetno neugodne i koliko god je dobro da ih znamo, toliko može biti i opasno – komentirao je Luka Cindrić.

Euro koji je na rasporedu za pola godine po prvi će put imati 24 reprezentacije, a plasiralo se čak šest momčadi s prostora bivše Jugoslavije. Prolazak skupine osigurat će po dvije najbolje momčadi, a u drugom krugu se potom formiraju dvije skupine sa po šest momčadi. Po dvije prvoplasirane reprezentacije igrat će polufinale.

Turnir počinje 9. siječnja, a finale je na rasporedu 26. siječnja. Naslov europskog prvaka brani Španjolska.

 

/Izvor: 24sata.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar