KAVERN: Štulić iznenadio pratitelje i objavio album sa 42 nove pjesme

KAVERN: Štulić iznenadio pratitelje i objavio album sa 42 nove pjesme

Branimir Johnny Štulić (69),glazbenik i bivši frontmen grupe Azra, iznenadio je obožavatelje najnovijom objavom na svom YouTube kanalu. Naime, Štulić je objavio novi album naziva ‘Kavern’ koji se sastoji od čak 42 pjesme.

Inače, ‘kavern’ znači špilja ili pećina i predstavlja povratak korijenima odnosno izvornim vrijednostima, a album se sastoji od uglavnom do sada neobjavljenih pjesama Johnnyja Štulića.  Neočekivana objava albuma oduševila je Štulićeve pratitelje koji svoje oduševljenje nisu krili u komentarima.

“Nikada ne bih rekao da ću u 2022. jednu večer ležati i slušati album Johnnyja”, “Bravo kralju naš, dugo smo ovo čekali”, “Ako ništa makar ovako živiš među nama”, pisali su mu u komentarima.

Jedan od pratitelja Štuliću je iznio i zanimljiv prijedlog

“Zadužio si nas umjetnošću, bezvremenskim stvarima tako da što god napraviš vjerovat ćemo i slušati, tražiti nešto u tome…Samo šibaj i ne prestaj. Fali danas muzike i karizme, a zbog mladih, a ne zbog ovih koji su te razočarali (političari,lažni prijatelji i slično) trebao bi doći i napraviti koncerte po bivšoj Jugi ili baš suprotno, na neutralnom tlu. A i zbog sebe, što ti ne bi imao i financijsku korist od svega”, poručio mu je.  Podsjetimo, prije ‘Kaverne’ Štulić je posljednji album objavio na Silvestrovo 2021. godine, naziva ‘Splet’.

“Hvala ti, već sam dugo bio tužan što nema nove glazbe kvalitetnih autora”, bio jedan od mnogih komentara koji su mu tada uputili obožavatelji.  Podsjetimo, Štulić već desetljećima živi u nizozemskom gradiću Houtenu sa suprugom Josephinom Grundmeiyer, tajnicom gradskog liječnika, zaduženom za zdravstveno osiguranje pacijenata.

Frontmen ‘Azre’ rođen je u Skoplju 11. travnja 1953., otac Ivan, potpukovnik u tenkovskim jedinicama, bio je porijeklom iz Nina, kao i majka Slavka koja je preminula u svibnju 2019. godine.  Kad je imao godinu dana, Branimir je dobio sestru Branku. Štulićevi se kasnije sele u selo Cvetkoviće, iščekujući završetak vojnih stanova u Jastrebarskom.

Tu je mali Branimir išao u osnovnu školu, a ljetne je mjesec provodio u Ninu, u kući djeda Frane, a kasnije u novoj kući koju je otac sagradio tik do mora.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar