K. K. je najokrutnije dijete masovna ubojica u povijesti, nitko u toj dobi nije ubio više ljudi

K. K. je najokrutnije dijete masovna ubojica u povijesti, nitko u toj dobi nije ubio više ljudi

K. K. (13), koji je u srijedu ujutro ubio osmero vršnjaka i čuvara u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, najokrutniji je masovni ubojica djece u povijesti svijeta, piše Blic.rs.

Među svim masovnim ubojicama u svijetu mlađim od 14 godina, što je u Srbiji zakonska granica ispod koje dijete ne može kazneno odgovarati za zločin bez obzira na broj žrtava, nitko nikada nije ubio toliko žrtava kao K. K., navodi taj beogradski medij.

Primjerice, godine 2019. Kyle Alwood ubio je pet članova svoje obitelji kad je zapalio kuću u Illinoisu, SAD. Tada je imao samo 9 godina. Andrew Golden (11) je 1998. u društvu suučesnika Mitchella Johnsona (13) u srednjoj školi u Arkansasu ubio četiri učenika i jednog profesora, a ranio još 10. Brazilac Marcelo Eduardo Bovo (13) ubio je četvero ljudi u São Paulu 2013. godine, nakon čega je počinio samoubojstvo.

Na ovoj bi se listi mogla naći i Njemica Ida Schell (13) koja je davne 1907. godine u Münchenu ubila šest beba. No, ubijala je periodično pa više spada u kategoriju serijskih nego masovnih ubojica.

Posljednji masovni zločin ovih razmjera, koji je počinio netko barem približno vršnjak K. K., dogodio se prije čak 65 godina, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Godine 1968. djevojka Caryl Ann Fugate, godinu dana starija od K. K. u vrijeme zločina, u krvavom je pohodu s ubojicom Charlesom Starkweatherom (19) ubila 11 ljudi. Nakon uhićenja postala je najmlađa žena u povijesti SAD-a kojoj je suđeno za najteži oblik ubojstva. Osuđena je na doživotni zatvor, ali je 1976. puštena na uvjetnu slobodu.

No, ni ovaj jezivi zločin ne može se mjeriti s jučerašnjim masakrom u Beogradu, jer su ga zajedno počinila dvojica, a K. K. je sve sam isplanirao, organizirao i proveo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing