Kod 20-godišnjaka u Metkoviću pronađen arsenal oružja

Kod 20-godišnjaka u Metkoviću pronađen arsenal oružja

Temeljem narede Općinskog suda u Metkoviću policijski službenici Policijske postaje Metković danas su pretražili obiteljsku kuću i prateće objekte u Metkoviću koje koristi 20-godišnji hrvatski državljanin.

Pretragom je u pomoćnom objektu pronađeno: 65 komada streljiva vojnog podrijetla, 1 topovsko zrno, 2 spremnika za automatsku pušku, 1 spremnik za strojnicu i vojni bajonet za automatsku pušku AK-47 poznatiju i kao “kalašnjikov”.

S obzirom na to da se radi o streljivu i dijelovima oružja čije je posjedovanje građanima zabranjeno, osumnjičeni je kazneno prijavljen za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, prenosi Jutarnji list.

Pretragom su također pronađena i dva plinska pištolja čiju nabavu osumnjičeni nije prijavio u zakonskom roku što je bio dužan učiniti, čime je počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, zbog čega je prekršajno sankcioniran.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ovom prilikom zahvaljuje svim savjesnim građanima koji su do sada dragovoljno predali oružje i streljivo i nadalje pozivamo sve one koji u svojim domovima imaju zaostalo oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ga predaju policiji na uništenje i na taj način svoj život i život svoje obitelji učine sigurnijim.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing