Kome je “roda” donijela novac iz Fonda za zaštitu okoliša

Kome je “roda” donijela novac iz Fonda za zaštitu okoliša

Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH na prijedlog direktora na zadnjoj sjednici u 2020. je temeljem javnog poziva donio nekoliko odluka, zahvaljujući kojima će lijepa sredstva dobiti i hercegovačke tvrtke, a što su mediji i objavili. Međutim, nije objavljeno tko stoji iza pozamašnih cifri koje je putem javnog poziva podijelio SBB-ov direktor Fonda, a potpisala HDZ-ova predsjednica upravnog odbora Mirjana Milićević. – istražuje Hercegovina.info

 

Vlasnik mostarskog SIK-a Ivan Knezović lijepo inkasira iz fondova. Za projekt ‘smanjenje emisija zagađujućih tvari u zrak primjenom tehnologija okolišno održive proizvodnje u industriji‘ upao je sa iznosom do 120.000 maraka. Međutim, to nije sve.

Sa tvrtkom Rodagdje je osnivač zajedno s kćerkom Vlade Čuljka, šefa županijske Službe za zapošljavanje dobio je 250 tisuća maraka za rekonstrukciju sustava za pročišćenje Karaotoka.

Rodi, koja je više zlatna koka nego roda, sjedište je u Raštanima, gdje je i SIK, a za potrebe projekte registrirana je i čapljinska podružnica

Tamo je zastupnik iste Josip Prskalo, koji je kao i dvoje Čuljaka – TO HDZ BiH Bogodol. 

Hotel Buna d.o.o. Mostar, višegodišnjeg istaknutog HDZ-ovca Rafe Gagre za septičku jamu je dobio od istog fonda 179.800 maraka. Septičku jamu su nazvali projekt izgradnje biološke septičke jame za prikupljanje, odvođenje i pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda.

 

MVVM d.o.o. Mostar Dalibora Buhača upao je s projektom proširenje postojećih kapaciteta za zbrinjavanje medicinskog otpada u Hercegovini sa iznosom do 90.000 maraka.

 

Novac je dobio i Večernji list BiH za projekt: „Za zelenu i čistu BiH“ 30.000. Identičan iznos dobili su i lani. Tu dodatna objašnjenja nisu potrebna.

 

Izvor: Hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar