KOMŠIĆ: “Kalabuhovu bi umjesto prijetnji korisnije bilo da se proglasi za šefa izbornog stožera HDZ-a.”

KOMŠIĆ: “Kalabuhovu bi umjesto prijetnji korisnije bilo da se proglasi za šefa izbornog stožera HDZ-a.”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je u ponedjeljak da BiH neće mijenjati vanjskopolitičke prioritete dok u Predsjedništvu ne sjede Kalabuhovljevi “legitimni predstavnici”.

Ruski veleposlanici u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov danas je u NSRS govorio kako se Hrvatima ne omogućava izbor ”legitimnih predstavnika”, te je istaknuo kako je za Rusiju problem ako BiH postane član NATO-a, prenosi N1

Komšić je u reakciji na govor Kalabuhova podsjetio da je ”Bosna i Hercegovina davno putem usvojenih zakona odredila svoje vanjskopolitičke prioritete, (NATO i EU)” i da ih neće mijenjati zato što oni sada predstavljaju problem Kalabuhovu.

”Kada na mjestu odlučivanja o vanjskopolitičkim prioritetima budu sjedili Kalabuhovljevi ‘legitimni predstavnici’ (HDZ) onda će se to možda i dogoditi. Do tada sigurno neće, ma koliko veleposlanik prijetio. Kalabuhovu bi umjesto prijetnji korisnije bilo da se proglasi za šefa izbornog stožera HDZ-a”, zaključio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar