Komšićev ured sakrio poruku Vatikana

Komšićev ured sakrio poruku Vatikana

Oko Komšićeva posjeta Papi stigla su dva priopćenja, jedno iz Predsjedništva, drugo iz Vatikana. Iz predsjedništva su rekli:

“Predsjedatelj Komšić upoznao je papu Franju s aktualnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je o odnosima Svete Stolice i Bosne i Hercegovine, te je naglašeno da će Vatikan i dalje pružati konstruktivnu političku potporu Bosni i Hercegovini kao multietničkoj državi, te potporu njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Predsjedatelj Komšić je istaknuo da je za Bosnu i Hercegovinu pravo i jedino rješenje njeno članstvo u NATO-u i Europskoj uniji. Potvrđena je potreba da se osigura poštivanje temeljnih ljudskih prava svih građana Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je i o zajedničkim interesima na regionalnom i međunarodnom planu, kao što su mir i sigurnost, poticanje dijaloga i kako odgovoriti na izazove sa kojima se susreću zemlje Zapadnog Balkana.

Na koncu susreta, predsjedatelj Komšić poklonio je papi Franji poseban poklon, autentično umjetničko djelo sarajevskog akademskog kipara Enesa Sivca, raspelo Isusa Krista, kao i originalnu repliku Župne crkve Sv. Josipa na Marijin-dvoru u Sarajevu, oba urađena posebice za ovu prigodu.

Predsjedatelj Komšić i državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin dotaknuli su se ratifikacije i implementacije dokumenata Temeljnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Svete Stolice, koji je predsjedatelj Komšić potpisao u prethodnom mandatu 2007. godine.

Sugovornici su zaključili da je od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu poštivanje temeljnih ljudskih prava svih građana, kao i mir i sigurnost u regiji. I ovaj put je iskazana briga Svete Stolice o kontinuiranom napuštanju Bosne i Hercegovine, a osobito mladih.

Susretu predsjedatelja Komšića sa državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinоm nazočio je i mons. Miroslaw Wachowski”, piše u priopćenju Predsjedništva BiH.

Vatikan je u svom priopćenju naveo kako se u Bosni i Hercegovini moraju poštivati prava sva tri naroda, što je Komšićev ured sakrio.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar