KOMUNIKOLOGIJA: Rekao policiji: “Dobra večer, čobani”, pa zaradio prekršajni nalog i noć proveo u zatvoru

KOMUNIKOLOGIJA: Rekao policiji: “Dobra večer, čobani”, pa zaradio prekršajni nalog i noć proveo u zatvoru

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Zenici, kada je Zeničanin dobio prekršajni nalog, nakon što je policiji rekao “dobra večer, čobani”. Zeničanin D. S. boravio je u zatvoru od 23 do šest sati ujutro, te je dobio i prekršajni nalog od 200 KM zbog kršenja javnog reda i mira.

On je za 072 portal rekao kako su policajci prolazili pored njega, kada im je rekao “dobra večer, čobani”, te su ga oni počeli vrijeđati i psovati te su pozvali patrolu za privođenje.

“Mimoilazili smo se kod trgovine. Ja sam im rekao ‘dobra večer, čobani’, a oni su odmah skočili na mene, prislonili me uz zid i svezali. Počeli su vrijeđati i psovati, pozvali su patrolu za privođenje. Kada sam došao dolje, pregledali su me i napisali zapisnik, davali su mi da potpišem papir o lišenju slobode”, priča.

Kad sam počeo čitati, jedan od policajca je počeo bacati papire po sobi i rekao je kao: “Što ti tu imaš čitati, samo potpiši”

Ja sam se počeo smijati i rekao da neću potpisati iz razloga što piše da sam bez vidnih ozljeda, a prijeti mi se i dalje da će me prebiti. Kad su me puštali, opet sam uzeo pročitati što potpisujem, policajac mi je rekao: “Al’ ti meni vadiš živce s tim što hoćeš da čitaš, nema se tu što čitati.”

“Zar je moguće da sam bio u pritvoru zbog toga što sam rekao”, ispričao je D.S.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing