Konačno netko shvatio – Kongresmen Perry o BiH: Želimo pomoći narodu, ali ne i bacati novce u rupu bez dna

Konačno netko shvatio – Kongresmen Perry o BiH: Želimo pomoći narodu, ali ne i bacati novce u rupu bez dna

Kongresmen Scott Perry izjavio je da su Sjedinjene Američke Države spremne pomoći Bosni i Hercegovinu u borbi protiv korupcije u pravosuđu, ali da “nisu spremne bacati novac u rupu bez dna”.

Perry, koji je u BiH služio kao helikopterski pilot Armije SDA-a, u razgovoru za Glas Amerike izrazio je zabrinutost zbog stupnja političke kontrole pravosuđa u BiH čiji sustav je osmislila i financirala američka vlada te kazao da žele biti sigurni da je svaki peni potrošen mudro.

– Zaista nisam upoznat sa cifrom od stotina milijuna dolara kada je u pitanju pravosudni sustav. Prema mojim informacijama potrošili smo deset milijuna dolara u pokušajima, tijekom prethodnih pet godina, da podržimo uspostavljanje zapadnog stila pravosudnog sustav koji je neovisan i oslobođen od korupcije – kazao je Perry.

Također je dodao da su pokušali pomoći bh. narodu u uspostavljanju vlastitog sustava koji će odgovarati njihovim potrebama, ali i koji će poštovati principe borbe protiv korupcije i neovisnost.

– Program je tekao svojim tijekom. Na žalost, ne izgleda kao da je ispunio ciljeve, ali smo u velikoj mjeri ovisili od bh. vlade da uradi više po tom pitanju – naglasio je.

Na pitanje bi li možda želio biti bh. političar, Perry je kazao da ne vjeruje da bi mogao funkcionirati u takvim okolnostima.

– Morate imati moralne vrijednosti da radite ono što je dobro, i ponavljam, da budete u službi naroda – naglasio je.

Kongresmen Scott Perry također je kazao da nema osobnog vozača, da vozi svoje auto koje je prešlo oko 434.000 km te da ne prima naknadu za odvojeni život.

(Izvor: FENA)

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar