Konjic se gasi, od 111 testiranih pozitivno samo jedno

Konjic se gasi, od 111 testiranih pozitivno samo jedno

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji je 205 pozitivnih na koronavirus. U četiri općine nema još nijednog potvrđenog slučaja, a u Konjicu se zaraza gasi.

Mostar ima 65 oboljelih, od čega jedno po mjestu prebivališta pripada Prozor-Rami, ali se vodi u Mostaru gdje živi. Konjic ima 28 oboljelih, Jablanica 12, Čitluk 78, a Čapljina 21.

„Ravno, Stolac, Neum i Prozor-Rama (ako se izuzme gore spomenuta koja je po CIPS-u u Prozor-Rami) nemaju nijednog oboljelog. U Konjicu je jedan podatak vrlo zanimljiv – 3.4 je zadnji pozitivan slučaj. Znači praktično su prošla dva tjedna, a da nismo imali nijedan pozitivan slučaj, što je jedan ohrabrujući podatak. Također, u zadnje vrijeme u Mostaru imamo pojedinačne slučajeve koje brzo stavljamo pod kontrolu, i tu nemamo većih problema. Što se tiče Čitluka i Čapljine tu poduzimamo sve da i te općine stavimo pod nadzor“, kazao je dr. Nermin Avdić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ kazavši da je ohrabrujuće i da od 111 uzoraka ima samo jedan pozitivan – Čitluk.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar