• KONJIC: Veslački klub “Rama” sudjelovao na treningu “Liderstvo, medijacija sukoba, prikupljanje sredstava i monitoring i evaluacija”
  • KONJIC: Veslački klub “Rama” sudjelovao na treningu “Liderstvo, medijacija sukoba, prikupljanje sredstava i monitoring i evaluacija”
  • KONJIC: Veslački klub “Rama” sudjelovao na treningu “Liderstvo, medijacija sukoba, prikupljanje sredstava i monitoring i evaluacija”

KONJIC: Veslački klub “Rama” sudjelovao na treningu “Liderstvo, medijacija sukoba, prikupljanje sredstava i monitoring i evaluacija”

Veslački klub “Rama” sudjelovao je na treningu “Liderstvo, medijacija sukoba, prikupljanje sredstava i monitoring i evaluacija” u sklopu projekta izgradnja mira i jačanja organizacijskih kapaciteta, koji se održavao u Konjicu 14. i 15. prosinca 2021. godine.

Trening je održan za neformalne grupe, organizacije civilnog društva i organizacije mladih koje PRO-Budućnost projekt podržava kroz male grantove.

Nakon što je trening otvoren plesnom točkom koju je kao iznenađenje pripremilo Udruženje građana “4T” iz Modriče, učesnici iz svih dijelova BiH su imali priliku učiti o liderstvu, medijaciji sukoba, prikupljanju sredstava, monitoringu i evaluaciji.

Uskoro novi projekt s mladima iz Travnika

Veslački klub “Rama” je kroz protekli period bio korisnih projekta PRO-Budućnost kroz male grantove. “Ostvarili smo dvije suradnje kroz PRO-Budućnost, s time da smo već aplicirali na najnoviji javni poziv za projekte mladih za male grantove te se nadamo još jednoj uspješnoj suradnji”, kazao je Ivan Perić ispred Veslačkog kluba “Rama”.

Cilj ovog projekta je ostvarivanje novih poznanstava i druženje mladih, obzirom da osim udruga s kojima već surađujemo namjeravamo uključiti Crveni križ i mlade iz općine Travnik.

“Prethodno smo kroz projekt “Sport nas spaja” s udrugom Green Valley iz Jablanice uspješno planinarili na Idovac i Čvrsnicu (Hajdučka vrata – 2000mnv). U sklopu tog projekta nas očekuje i treća aktivnost – skijanje na Blidinju, a koju ćemo uskoro realizirati”, dodaje Perić za Ramski Vjesnik.

Svaki trening je sam po sebi koristan, kažu u Veslačkom klubu “Rama”, posebno ako se znanja koja se usvoje na treningu prenesu i realiziraju u praksi u klubu. Trening je za cilj imao razviti liderske kompetencije, pobliže nas upoznati s procesom prikupljanja sredstava od donatora i monitoringom (praćenje realizacije projektnih aktivnosti).

“Na ovom treningu smo imali priliku naučeno primijeniti u praksi, s tim što smo u radnim grupama i pojedinačno nakon odrađenih vježbi, kroz 20ak minuta trebali napisati projektne prijedloge, koje smo potom analizirali i o istima diskutirali. Jedni smo drugima međusobno ukazivali na prednosti i mane predstavljenih projekata, s ciljem da u budućnosti tijekom izrade određenih projekata napravimo što manje grešaka”, pojašnjava Perić.

Želja za boljim angažmanom mladih 

U razgovoru s predstavnicima i voditeljima projekta PRO-Budućnost i Institutom za razvoj mladih KULT, u Veslačkom klubu “Rama” su stekli dojam da bi angažman mladih u općini Prozor-Rama mogao biti bolji.

“Ovim putem pozivamo mlade da se aktivno uključe u aktivizam mladih i u svoju zajednicu unesu svježe ideje i projekte koji će biti na korist svima, bez obzira radilo se o većem ili manjem projektu. Mladi se ne trebaju bojati pristupati pisanju projekata, posebno ako imaju dobru ideju, a to će im svakako pomoći u stjecanju kompetencija ukoliko se u budućnosti odluče pobliže baviti pisanjem projekata”, poručuju iz Veslačkog kluba “Rama”.

Perić je također dodao: “Ovim putem pozivamo mlade da se obrate Veslačkom klubu “Rama” za bilo kakvu pomoć ili informacije u vezi pisanja projektnih prijedloga i realizacije istih.”

Tijekom cjelodnevnog edukativnog druženja u Konjicu, učesnici su dijelili mišljenja, povezivali se, ojačavali stara i stvarali nova prijateljstva. Svi sudionici treninga iz organizacija i neformalnih grupa mladih su po završetku treninga posjetili poznatu konjičku turističku atrakciju “Titov bunker”.

PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u BiH, koji provodi CRS sa partnerima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar