KONJIC: Zdravstveni radnici objesili bijele kute ispred bolnice

KONJIC: Zdravstveni radnici objesili bijele kute ispred bolnice

Radnici su u plaču odložili kute te se pozdravili s dugogodišnjim radnim mjestima jer im i pored brojnih obećanja još uvijek nisu isplaćene zarađene plaće.
Zdravstveni radnici ispred bolnice u Konjicu skinuli kute i tako najavili otkaze ugovora o radu. Naime, radnici su u plaču odložili kute te se pozdravili s dugogodišnjim radnim mjestima jer im i pored brojnih obećanja još uvijek nisu isplaćene zarađene plaće.
Potvrdila je to Feni predsjednice podružnice Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Doma zdravlja i Opće bolnice Konjic Azra Mušinović, kazavši kako su oni i dalje u štrajku te da neki od liječnika već imaju zakazane razgovore za posao u drugim zdravstvenim ustanovama. “Plaće i dalje nema. Nadali smo se da će se do sada sve riješiti ali više nemamo nade. Četvero naših kolega, liječnika obiteljske medicine, već je najavilo da imaju razgovore u drugim zdravstvenim ustanovama tako da će oni vjerojatno napustiti Dom zdravlja Konjic. Mislim da će do kraja mjeseca velika većina kolega otići negdje drugo, kao što je i najavljeno, a za to nikog nije briga”, ističe Mušinović.
Kako je dodala, o deblokadi računa nema ni govora niti ima nekakvih značajnijih informacija, a menadžment kaže kako radi na tome. “Dakle, samo nekakva obećanja a nikakvih značajnijih rješavanja – ustvrdila je Mušinović”, naglasivši kako se štrajk nastavlja sve dok se ne isplati plaća i da od tog zahtjeva neće odustati. Računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plaće od kolovoza. U generalni štrajk stupili su 26. studenog, a doktori Doma zdravlja Konjic najavili su otkaze ugovora o radu ako im do 15. prosinca ne budu uplaćene plaće.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar