U Konjicu upriličena javna tribina “Ti ih biraš, ti ih pitaš”

U Konjicu upriličena javna tribina “Ti ih biraš, ti ih pitaš”

Javna tribina “Ti ih biraš, ti ih pitaš”, upriličena je u četvrtak navečer u sali Općinskog vijeća Konjic.

Spomenutu tribinu, organizirali su Centri Civilnih Inicijativa (CCI), a prisutni su imali priliku upoznati se sa dosadašnjim aktivnostima i radom zastupnika u Skupštini HNK, te im postaviti pitanja i tražiti odgovore od onih koje su birali na izborima.

Iz CCI-a kazali su kako javne tribine imaju za cilj da predstavnici u zakonodavnim organima vlasti BiH, kroz izravnu komunikaciju sa građanima, odnosno biračima, predstave svoje aktivnosti i rezultate rada, te razgovaraju o aktualnim temama.

– Time se jača povjerenje između vlasti i građana, povećava transparentnost rada predstavnika vlasti, a rad izabranih predstavnika preispituje od strane građana/birača, istaknuli su iz CCI-a.

Sudionici tribine bili su Ajman Šoše (SDA), Drago Tule (HDZ BIH), Vesna Saradžić (SDP), Mesud Džajić (SBB) i Luka Faletar (HDZ 1990).

Prisutni građani najčešće su postavljali pitanja iz oblasti zdravstva i obrazovanja, no razgovaralo se dosta i o Zakonu o šumama, te aktivni požarima tokom ljetne sezone, kao i o nekim lokalnim temama koje tište građane općine Konjic i drugih općina Hercegovačko-neretvanske županije.

Spomenuti sudionici, dali su obećanje kako će uraditi sve što je u njihovoj nadležnosti i u okviru njihovih mogućnosti, kako bi se riješili određeni problemi na koje su ukazivali  prisutni.

Izvor: Bhpress.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar