Kopilot namjerno srušio zrakoplov?

Kopilot namjerno srušio zrakoplov?

Tužitelj Brice Robin na press konferenciji u Marseilleu otkrio je detalje posljednjih minuta kobnog leta Germanwingsa.
Imamo snimku razgovora iz kokpita zadnjih pola sata leta. Kopilot i pilot prvih su 20 minuta razgovarali potpuno normalno, a onda je pilot izdao poruku da će zrakoplov 'brzo sletjeti u Düsseldorf'.

U tim trenucima kapetan je zamolio kopilota da preuzme upravljanje aviona i nakon toga se čulo guranje sjedala prema vratima kokpita. Kopilot je zatim počeo spuštati zrakoplov.

Namjerno? Svakako, to se ne može napraviti automatski… U zadnjim trenucima leta kapetan je molio kopilota da ga pusti unutra.

Čuli smo disanje do posljednjeg trenutka tako da smo sto posto sigurni da je bio živ. Kapetan mu se deset minuta ranije preko interfona jasno predstavio i zamolio ga da mu otvori vrata. Međutim, nikakve reakcije od njega nije bilo.Robin je upitan za nacionalnosti pilota.

 Oba su njemački državljani. Vjerovatno vas zanima da nije pronađena nikakva spona između njih i terorista.
Lufthansa i Germanwings ne žele objaviti identite pilota, ali za to se pobrinuo njemački Bild. Oni tvrde da se kapetan zrakoplova zvao Patrick S., inače otac dvoje djece. Kopilot je imeo bilo Andreas L. i dolazi iz Montabaura.
Ostaje i pitanje zašto iz Germanwingsa nisu objavili imena pilota.

Nema šanse da to napravimo. Moramo zaštiti njihove obitelji i poštivati njihovu privatnost.
Zakoni o privatnosti u Njemačkoj su puno stroži nego, primjerice u Maleziji, gdje se samo nekoliko sati nakon nestanka Malaysia Airlinesa znalo brdo podataka o pilotima.

U četvrtak ujutro nastavljena je akcija izvlačenja tijela i potrage za drugom crnom kutijom iz zrakoplova, objavila je francuska policija. Vremenski uvjeti na mjestu nesreće povoljni su, javio je novinar AFP-a.
bljesak.info

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar