Kraj za Hrvatsku: Đoković i Zimonjić razbili Draganju i Škugora

Kraj za Hrvatsku: Đoković i Zimonjić razbili Draganju i Škugora

Hrvatska teniska reprezentacija izgubila je u prvom kolu Davis Cupa od reprezentacije Srbije već nakon drugog dana kad je srpski par Zimonjić/Đoković bez većih problema svladao Marina Draganju i Franka Škugora  s laganih 3:0 (6:3, 6:4,6:1).

Srpski par je tako donio i treći odlučujući bod svojoj reprezentaciji tako da će sutrašanja dva meča biti egzibicijskog karaktera.
Od početka do kraja meča srpski par je kontrolirao stanje u meču i niti jednom nije doveo pobjedu u pitanje.
Od prvog poena meč je bio jednosmjerna ulica
 

Od početka su Zimonjić i Đoković pritiskali hrvatski par. Bili su agresivniji, brži, lucidniji. Gledajući neka njihova rješenja, i teniskom laiku bilo je jasno da hrvatski par u Kraljevu nema što tražiti.
 
Međutim, unatoč neusporedivo nižoj teniskoj klasi, Draganja i Škugor pokazali su zube i nisu se predavali. Borbenom igrom odolijevali su čuvajući svoj servis sve do kraja prvog seta kad su Srbi ipak uzeli break i priveli prvi set kraju.
 
U drugom setu hrvatski par gubi svoj servis odmah na početku, pri rezultatu 1:1, a tu prednost iskusni lisci Zimonjić i Đoković do kraja seta nisu ispuštali. Štoviše, Draganja i Škugor su tek tu i tamo znali uzeti po koji poen na protivnikov servis (u tri seta nijedna break lopta!!!), a na takav način se ne mogu pobijediti Đoković i Zimonjić.
 
Treći set je od početka išao u jednom pravcu i tih 6:1 na kraju bila je simbolika svega što smo gledali na ovom meču.
 
Bila je ovo fantastična škola za hrvatsku tenisku mladost
 
Đoković je s pola snage pokazao publici u Kraljevu zbog čega je najbolji igrač na svijetu, a Zimonjić je dokazao zašto ga se smatra jednim od najboljih igrača u paru na svijetu.
 
Sve u svemu, ova dva dana u Kraljevu bili su fantastična škola za hrvatsku tenisku mladost koja je iz ovih poraza puno toga mogla naučiti, jer nema bolje škole od one kad te uče najveći.
index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar