• “Kraljevima” 11. kruna: Realu naslov nakon drame i penala!
  • “Kraljevima” 11. kruna: Realu naslov nakon drame i penala!
  • “Kraljevima” 11. kruna: Realu naslov nakon drame i penala!

“Kraljevima” 11. kruna: Realu naslov nakon drame i penala!

Nije moglo drugačije. Drama nad dramama u finalu Lige prvaka. Real slavi rekordnu 11. europsku titulu, Atletico je opet ostao kratak, Luka Modrić postao je prvi Hrvat s dva europska naslova, a Mateo Kovačić deveti Hrvat s naslovom. 

Real Madrid pobijedio je gradske rivale na San Siru s ukupnih 6-4, nakon što je prvih 90 minuta, a potom i pola sata u produžecima završilo 1-1. Juanfran je bio tragičar Atletica u lutriji penala, a Cristiano Ronaldo pucao je posljednji i zabio je za Realov naslov.

Kad zagusti, zovi kapetana, makar on bio u ofsajdu

U sukobu dvije nogometne filozofije, Atleticove radničke i ratničke i oku ugodnije, Realove, ništa drugo nismo mogli očekivati od tvrde i žestoke utakmice od prve do posljednje minute.

Počelo je čudesnom obranom Slovenca Jana Oblaka koji je skinuo Casemiru u šestoj minuti s nekoliko metara.

Real je poveo u 15. minuti nakon velike pogreške pomoćnog suca.

Kroos je ubacio iz slobodnjaka, Bale je prebacio glavom do Ramosa koji je bio u  zaleđu. Suci to nisu vidjeli i Ramos je opet zabio Atleticu, kao i 2014. godine.

Realov kapetan postao je prvi branič u povijesti koji je zabio u dva finala Lige prvaka, a pridružio se Messiju, Raulu, Ronaldu i Eto’ou koji su također zabijali u dva finala najelitnijeg nogometnog natjecanja u svijetu.

Atletico nije ista momčad kad vodi i kad gubi. Puno teže Simeoneovi ratnici igraju kad im protivnik povede. Upravo to ih je čekalo u Milanu. Ništa Atletico nije napravio u prvom dijelu, ali u nastavku mu se otvorila čudesna šansa.

Oblak i Carrasco za produžetke

Pepe ruši Torresa, Griezmann stavlja loptu na bijelu točku i pogađa prečku. No nije Atletico stao. Pritisnuo je Real i redale su se šanse. Nakon početnog pritiska u nastavku, Real je uspostavio kontrolu i počeo kažnjavati Atleticovo otvaranje.

No Atletico je imao nevjerojatnog Jana Oblaka. 

Slovenac je izludio Balea, Benzemu i Ronalda koji mu nisu mogli zabiti ni jedan na jedan i ubrzo je stigla kazna. Ronaldo je mislio da će biti zabavno nonšalantno preskakati loptu i tako pokušati prevariti Oblaka, a Atletico to radi efikasno.

Juanfran ubacuje s desne strane, a Carrasco u 79. minuti zabija za 1-1 i produžekte na San Siru. Sad više nikome iz Reala nije bilo do nonšalancije.

Penali i nesretni Juanfran

Čekali su nas produžeci i repriza finala iz 2014. godine.

No s nešto drugačijim završetkom. Nakon pola sata produžetaka igrači su bili iscrpljeni.

Teška i naporna sezona uzimala je svoj danak pa su mnogi šepali i žalili se na bolove, među njima i naš Luka Modrić.

No potrčao je Luka prema Ronaldu kao da ga baš ništa ne boli nakon što je Portugalac zabio posljednji penal za Real.

Prije njega promašio je jedino Juanfran, ali i to je bilo dovoljno da Atletico drugi put u tri godine ostane bez povijesnog naslova u Ligi prvaka.

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar