• Kramarić probio tvrde Saudijce
  • Kramarić probio tvrde Saudijce
  • Kramarić probio tvrde Saudijce
  • Kramarić probio tvrde Saudijce
  • Kramarić probio tvrde Saudijce
  • Kramarić probio tvrde Saudijce
  • Kramarić probio tvrde Saudijce
  • Kramarić probio tvrde Saudijce

Kramarić probio tvrde Saudijce

Andrej Kramarić je zabio u svojem stilu, primio je pas Luke Modrića, prošao i pogodio, Hrvatska je u “generalci” svladala Saudijsku Arabiju u Rijadu i s pobjedom ide na Svjetsko prvenstvo. Kramarić i Perišić u još dva navrata tresli su mrežu no suci golove nisu priznali zbog zaleđa, pritom je Kramarićevo bilo pasivno i sporno.

Rezultat 1:0 je odličan završetak ogleda koji je u prvom dijelu odigran po velikoj vrućini, kasnije u daleko boljim uvjetima, ali je u obje dionice domaćin ima više šansi i mogao proći daleko ugodnije. Uvijek je dobro slaviti pred veliko natjecanje, makar i sa skromnom igrom. Nismo ohrabreni uoči Mundijala, ali niti nimalo zabrinuti. Niti jednu utakmicu u Kataru nećemo igrati u tako šarenoj postavi, – pišu Sportske.jutarnji.hr

Pred kraj prvog dijela Saudijac u tradicionalnoj njihovih odjeći koji je sjedio do nas pitao je:

“Molim vas, recite mi, je li ovo Hrvatska?”

image

TOM DUBRAVEC Cropix

Lako mu je bilo pročitati misli, nije “pucao” na to da je na terenu “druga momčad” ali odgovorismo samo – Hrvatska je, naravno, tko bi bio, čak i kad nije kompletna.

– Pa kako igra tako loše? – nastavio je Arapin zagrnut u džalabiju i prekrivene glave.

– Što biste htjeli, uzeli smo vam lovu i dali nadu sa nas možete dobiti – uskočio je jedan od hrvatskih kolega novinara.

Na kraju nisu imali razloga za veselje, ali kako su se nosili s doprvacima svijeta izbornik Herve Renard mora biti zadovoljan i ohrabren

Pogotovo dok je naša ekipa bila pretežno pričuvna, dok nisu ušle glavne vedete

Saudijci su bili agresivniji i željni svidjeti se svojim navijačima koji će ih u velikoj broju pratiti u Kataru. Vrtjeli su loptu i dočekali šansu u 28. minuti kad je AlBuraikan zaprijetio Livakoviću, no hrvatski je vratar bio na visini zadatka.

Hrvati su djelovali kao da ih je omamilo arapsko sunce i 31 celzijev stupanj topline, Dalićeva momčad nije se ni prijateljski nadigravala nego je na teren izašla kao da je na malo jačem joggingu i to je trajalo cijelo prvo poluvrijeme.

Igrači Saudijske Arabije nemaju puno međunarodnog iskustva, pogotovo nisu okusili europski nogomet jer predobro im je u njihovoj zemlji, previše zarađuju i prekomotno žive da bi se upustili u život pravih profesinalaca, ali imaju dara za loptu i igru što potvrđuju sudjelovanjem na Svjetskom prvenstvu.

Više su im odgovarali i uvjeti jer u Rijadu su doma, dok su naši naši djelovalo kao da su pretrpjeli klimatski šok.

Zlatko Dalić htio je ovu utakmicu kako bi se momčad priviknula na podneblje i tražio je da početak bude u 13 sati po lokalnom vremenu zbog bioritma igrača budući da će u tom terminu igrati s Marokom. Vrućina nije bilo izbornikov motiv jer u Dohi su stadioni klimatizirani, a lakše bi bilo i na Mrsool Parku gdje je ovaj ogled prvotno predviđen jer taj stadion ima krov koji barem dijelom umanjuje sunce.

image

TOM DUBRAVEC Cropix
U 38. minuti Sahel je glavom iz blizine, na ubačaj s lijeve strane prebacio vrata, fijukale su lopte kroz hrvatski kazneni prostor

Prvih 45 minuta bilo je najlošije izdanje Hrvatske od drugog dijela s Austrijom u Osijeku. No, nije to bila prava Hrvatska. Jedinu prijetnju do odmora je ponudila u 11. minuti i to nakon pogreške domaćina kad je Pašalić pucao s ruba kaznenog prostora, a golman domaćina obranio šut.

U međuvremenu je sunce popustilo, Hrvatska u drugom dijelu zaigrala malo bolje, Brozović je zaprijetio jednim šutom, a u 59. minuti ušao je Domagoj Vida odigrao stoti put za Vatrene.

Ipak u 63. minuti lijepa akcija domaćina i šansa Salem AlDawsari koji nije pogodio vrata s desetak metara. U 72. minuti Asiri je zatresao vratnicu, ekipa je s vremenom bila sve manje pričuvna jer ušli su KovačićModrićPerišić… To je rezultiralo završnicom s našom dominacijom i pobjedom.

/Izvor: Sportske.jutarnji.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing