Kratki razgovor sa Jozom Ivančevićem, kandidatom  i sadašnjim načelnikom Općine Prozor – Rama

Kratki razgovor sa Jozom Ivančevićem, kandidatom i sadašnjim načelnikom Općine Prozor – Rama

Vaš aktualni mandat kao načelnika bliži se kraju. Jeste li zadovoljni postignutim? Što je najvažnije?

Općenito sam zadovoljan, iako ne teče baš sve po planu. Pokrenuli smo puno projekta, dio njih uspješno smo odradili, a dio se privodi kraju. Projekti se tiču putne infrastrukture grada i naselja, vodoopskrbe naselja, kanalizacije i odvodnje oborinskih i otpadnih voda, izgradnje brojnih objekata značajnih po cijelu zajednicu.  O pojedinačnim projektima biti će uskoro objava putem medija, tako da ne bih sada sve nabrajao.

Najvažnijim  smatram  to da smo se izborili za povećana sredstva u odnosu na neko ranije razdoblje. Osigurali smo da imamo dovoljno novaca za uraditi ovo što radimo i za nove projekte u budućnosti. Gdje su ti novci ranije završavali ne znam, mogu samo pretpostavljati da se njima gradila druga mjesta u našoj županiji pa i šire. Znam da mi ta sredstva zaslužujemo, da pripadaju nama i da nitko nema pravo više nikada odreći se tih sredstava poradi osobnih ciljeva i promaknuća.

Ovaj kratki razgovor vodimo zbog Vaše kandidature za funkciju načelnika naše Općine. Imate li u planu nove projekte?

Da, kandidiran sam za novi mandat zajedno sa listom HDZ 1990 za Općinsko vijeće. Svakako imamo u planu završetak pokrenutih projekata ali i pokretanje novih  projekata. O tim projektima ćemo se oglasiti početkom službene kampanje. Važno je reći da projekte planiram zajedno sa cijelim timom, pa i sa vijećnicima u Općinskom vijeću, tako da će za njihovu uspješnost biti potrebna potpora što većeg broja vijećnika.

Imate i protukandidata za funkciju načelnika Općine. Kako gledate na to?

Da, ima protukandidata i u tome nema ništa loše. Loše će biti ako protukandidat planira prekid investiranja u našu općinu, ako ga pripremaju za to da se odrekne sredstava koja pripadaju Rami. Dovoljno je u jednom sudskom postupku napraviti propust i puno toga može otići u krivo. A sudski postupci sa Elektroprivredom HZHB traju i sada, isto kao i sa Županijom oko troškova koje nezakonito prebacuju na općine, kao što je prijevoz učenika. Upravo se u narednom razdoblju mogu okončati svi ti postupci i trajno učvrstiti općinski proračin. Jedan od razloga moje kandidature za načelnika upravo je to da ne dozvolim odricanje od tih sredstava. Sudeći po nedavnom istupu mog konkurenta, moguće je da oni i njegovo društvo namjeravaju popustiti oko naših novaca, jer vidio sam da spominju mit o izdajniku Radaku, valjda to misle o sebi ako bi se odrekli ramskih novaca i usmjerili ih u Mostar, Široki, Radobolju…  Građani općine Prozor-Rama znaju da nositelji te politike već više od 25 godine ne žive u Rami, nego u Mostaru i okolici… Kako god, nećemo im dozvoliti niti da dođu u takvu priliku. Znamo da imamo potporu naroda na izborima, unatoč njihovim krivotvorenjima tuđe izborne volje kojoj smo svjedoci ovih dana. Sve one koji žele glasovati na lokalnim izborima za Prozor – Ramu, a biti će izvan Rame, potičem da urade prijave za  glasovanja poštom, ali da to čine sami svojom voljom, ne dajući osobne karte nekim manipulatorima. Jer, siguran sam da su pismeniji i odgovorniji od tih manipulatora, da im ne treba njihova „pomoć“.

Rukovođenje općinom je jedan vrlo ozbiljan i odgovoran posao, te nije dobro da se do njega dođe izbornom prijevarom. Ipak, vjerujem da ramski čovjek zna pravilno prosuditi i da će ispravno odlučititi, u korist Rame.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar