Kreće Liga prvaka: Modrić brani titulu, Mandžukić i Rakitić žele mu je preoteti

Kreće Liga prvaka: Modrić brani titulu, Mandžukić i Rakitić žele mu je preoteti

Novi nastavci spektakularnih blockbustera (Bayern vs. Manchester City, Borussia vs. Arsenal), ali i nekoliko spektakularno razvodnjenih predstava (Liverpool vs. Ludogorec, Barcelona vs. APOEL) čekaju nas na startu nove kampanje Lige prvaka.

Navala “liliputanaca” kojima je Michel Platini velikodušno otvorio vrata Lige prvakamožda vas u grupnoj fazi natjecanja neće uvijek zakovati za televizore, ali na kraju neće naškoditi kompetitivnosti formata koji Uefa gura od 1992. godine. Od tada do danas niti jedna momčad nije obranila naslov najboljeg u Europi.

U maniri kartela

Podatak da se naslov već dvadeset-i-nešto godina svakog svibnja uredno seli iz ruke u ruku, dok su ga sedamdesetih i osamdesetih u maniri kartela godinama čuvali veliki monopolisti (malo Ajax, malo Bayern, malo Liverpool), ipak ne znači da nas čeka sezona lude i nepredvidljive završnice. Dapače, priča je svake godine sve izvjesnija… Uzmimo za ilustraciju Bayern.

U posljednjih pet sezona bavarski je div tri puta dobacio do finala, a vjerojatno bi to učinio i lani da se Pep Guardiola nije upustio u tako temeljit stilski “makeover” napuštajući sve što je Jupp Heynckes prethodno izgradio.

Jasno je da će u zoni medalja završiti i Barcelona, najbolja na kontinentu 2009. i 2011. godine.

Svetogrđe bi bilo ne igrati finale s takvim “dream teamom” u kojem igraju Messi, Neymar, Suarez i Iniesta. Barça u finalu značila bi i kontinuitet uspjeha hrvatskih igrača na najvišoj pozornici. Rakitić na vrhu nakon Modrića i Mandžukića…

sportske.jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar