Kreditnim sredstvima Vlada HNŽ-a financira energetsku učinkovitost

Kreditnim sredstvima Vlada HNŽ-a financira energetsku učinkovitost

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije kreditnim sredstvima financira energetsku učinkovitost. Tako je danas potpisan sporazum za obnovua Doma zdravlja Čitluk, Srednje prometne/mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru, Doma zdravlja u Čapljini, Srednje škole Prozor u općini Prozor-Rama i Narodnog univerziteta u Konjicu za što će biti uloženo oko 2 milijuna KM.

Anđa Mlakić, ravnateljica Srednje škole Prozor, u ime svih potpisnika Sporazuma o razumijevanju, zahvalila se riječima ”Hvala Vladi HNŽ , poglavito predsjedniku dr. sc. Nevenku Hercegu što je prepoznao potrebu institucija kojima smo na čelu, te ih uključio u Projekt energetske učinkovitosti u BiH. Sigurna sam u to kako ćemo po okončanju ovog projekta ostvariti značajne uštede kada su u pitanju troškovi energije, ali i ono što je iznimno bitno, učenicima i djelatnicima osigurati optimalnije i ljepše uvjete boravka i rada”. – istaknula je ravnateljica Mlakić.

“Podsjetiti ću na to kako smo kreditnim, donatorskim i proračunskim sredstvima do sada energetski utoplili više od 30 objekata, a učinci provedbe Projekta već su uvelike vidljivi kroz ugodniji boravak učenika i djelatnika ovih ustanova, značajna smanjenja troškova energije, kao i poboljšanje vizualnog izgleda prostora u kojem živimo”. – zaključio je predsjednik  Vlade HNŽ-a Herceg.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar