KRIJUMČARENJE: U BiH Ilegalno pokušao unijeti mobitele vrijedne više od 20 000 KM

KRIJUMČARENJE: U BiH Ilegalno pokušao unijeti mobitele vrijedne više od 20 000 KM

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Orašje, 30. studenog, spriječili su krijumčarenje veće količine mobitela na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje.

Otkriveni su prilikom detaljne kontrole putničkog motornog vozila Mercedes (reg. oznaka BiH), na drugoj liniji graničnih provjera. Vozilom je upravljao Ž.LJ. (1979.), državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. Mobilni telefoni su bili sakriveni u prostoru predviđenom za rezervnu gumu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo ‘Krijumčarenje’, o događaju su obaviješteni dežurni tužiltelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama izvršeni pretres osobe i vozila.

Krijumčareni mobiteli su privremeno oduzeti, a protiv Ž.LJ. bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH. Tržišna vrijednost krijumčarenih mobitela procjenjuje se više od 20 000 KM, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar