• Križanac: Nakon državne, kreće borba za Europsku medalju
  • Križanac: Nakon državne, kreće borba za Europsku medalju
  • Križanac: Nakon državne, kreće borba za Europsku medalju

Križanac: Nakon državne, kreće borba za Europsku medalju

Sjajna sportska vijest stigla nam je jučer poslijepodne iz Sarajeva. Ivan Križanac, član KK EMPI Prozor Rama i reprezentativac BiH, osvojio je zlatnu medalju na Državnom prvenstvu seniora u karateu.

U svojoj kategoriji seniori -60 kg Križanac je pomeo konkurenciju i osvojio titulu državnog prvaka.

O značaju ove medalje i planovima za ubuduće razgovarali smo a ovim sportašem.

Što vam znači ova medalja?

Križanac: Iznimno sam ponosan na ovaj rezultat i ova medalja mi je posebno draga jer nakon godina truda, rada i odricanja osvojio sam titulu prvaka BiH u seniorskoj kategoriji. Sada su moje misli usmjerene prema Europskom prvenstvu koje se u svibnju održava u Turskoj.

Koliko medalja ste osvojili do sada kao član KK Empi i kao reprezentativac BiH u karateu?

Križanac:U kolekciji imam preko 130 medalja. Najdraže su mi državne medalje jer su mi one bile ulaznica na Svjetska i Europska prvenstva u karateu. Sad teku pripreme za Europsko prvenstvo i dat ću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat.

Osim aktivnih  treninga,čime se još bavite?

Križanac: Pored svojih treninga, već par godina sam trener u KK Empi Prozor Rama. Radim s mladim karatistima i to mi je posebno zadovoljstvo. Studiram Turizam i zaštitu okoliša u Mostaru i za sada uspijevam uskladiti sve obveze. U karateu sam već 13 godina i pozivam mlade da se uključe u sport što aktivnije.

Na kraju, kome želite zahvaliti i tko vam je najveća potpora?

Križanac: Naravno, u prvom redu je podrška obitelje. Moj klub, a i moje nastupe prati Općina Prozor Rama na čelu s načelnikom dr. Jozom Ivančevićem. Svakako želim zahvaliti svojim trenerima, braći Klepić iz SKK Neretva Mostar.

Dodajmo ovomu da je medalja koju je Križanac osvojio u Sarajevu prva seniorska zlatna  medalja na državnoj razini koja je stigla u Prozor Ramu. Zahvaljujući medalji koju je Križanac osvojio, naš KK EMPI je na državnom prvenstvu BiH zauzeo 10. mjesto.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing