Kuku  nama dok se u Federaciji stožeri dogovore

Kuku nama dok se u Federaciji stožeri dogovore

Nastava u RS-u je prekinuta na 21 dan, stupa na snagu sutra, rekoše prekjučer nadležni tog entiteta. I bi tako.

Sutradan u Federaciji. Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić izdaje preporuku da se nastava prekine na dva tjedna. Potom vijećaju županijski krizni stožeri, pa nekako ne znaju što bi i kako.

Nekoliko županija usvaja preporuku, a HNŽ naprimjer bira logiku da će škole zatvoriti kad netko oboli, i da za sada nema potrebe. Međutim, da bi se ogradili, ili ostavili prostora da kroz koji dan i odgode nastavu, na koncu zasjedanja pišu da im je preporuka ministra Mandića stigla prekasno.

Primjer 2. Federalni Stožer jučer širi mjere zaštite i na one koji dolaze iz Njemačke, Francuske i Španjolske. U županijskim stožerima danas do podne ne znaju što to znači, pa iza podne kažu da će oni koji se vraćaju iz Njemačke na granici dobiti naputak za samoizolaciju.

U ovolikoj konfuziji i nenadležnosti nadležnih u kojoj svi izdaju naredbe, a nitko ne odlučuje, pa svi zasebno odluče, nedaj nam bože samo Italije.

„Rekordan broj umrlih u jednom danu od koronavirusa u Italiji. Umrlo 196 osoba u posljednja 24 sata, tako da ukupan broj umrlih je sada 827. Zaraženih ima 10.590, a osoba koje su ozdravile ima 1.045. Dakle ukupno zaraženih, umrlih i osoba koje su ozdravile ima 12.462. Izvješće talijanske civilne zaštite. I uvijek u Lombardiji ima najviše umrlih 135 od koronavirusa“, piše na facebooku novinar HRT-a u Rimu Silvije Tomašević.

Dodaje da je premijer Conte najavio da će se obratiti naciji, i da će se mjere još više pooštriti. Prestanak rada svih tvrtki, trgovina, gradskog prometa…osim ljekarni i prehrambenih trgovina. Zamislite sad da je Federacija u Italiji, il’ obrnuto nedaj nam Bože.

Federalni stožer će se obratiti, pa će onda zasjedati županijski. Pola Federacije će jedno, druga polovina drugo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar