Lager demantira tvrdnje o tome da je isporučivao ‘robu s greškom’

Lager demantira tvrdnje o tome da je isporučivao ‘robu s greškom’

Nakon što je prije nekoliko dana Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio da je poduzetnik Ante Zeko iz Gornjeg Vakufa od posuške tvrtke Lager, kupio drobilicu za kamen u iznosu za oko 800.000 KM te navodno doživio poslovnu propast jer mu “Lager” d.o.o. “isporučio drobilicu sastavljenu od starih dijelova koja se brzo počela kvariti”, stigao je i demanti iz posuške tvrtke.

U tekstu se također navodi da je “Lager” slično uradio i u Rudniku mrkog uglja “Đurđevik”, prodavši mu za tri milijuna maraka bager sa zamijenjenim motorom, ali i to kako su i spomenute tvrtke “Elektroprivredi Bosne i Hercegovine”  najmanje tri puta pokušali prodati neodgovarajuće strojeve.

Demantiranje svih naslova prije utvrđene odgovorosti

“Lager d.o.o. Posušje kao i sve tvrtke članice Grupe Lager posluju na teritoriju cijele regije od Makedonije do Slovenije i šire te smo dugi niz godina uspješan i prepoznatljiv poslovni partner tisućama zadovoljnih kupaca. Kao tvrtka, koja ima stotine zaposlenih te uredno posluje u svim zemljama okruženja, uredno i uspješno izvršavamo svoje obveze preko 30 godina prema javnim institucijama, poštujemo zakone i institucije tijela vlasti, pa ćemo sukladno tome kao legalisti poštivati i odluke sudova ukoliko neki od istih donese pravomoćnu odluku kojom bi Lager d.o.o. bio oglašen odgovornim za postupanje prema bilo kojem od gospodarskih subjekata koje u predmetnom tekstu spominje CIN-a”, poručili su iz tvrtke.

“Međutim, dok god ne postoji odluka niti jedne institucije da je Lager na bilo koji način odgovoran prema bilo kojem gospodarskom subjektu ili tijelu vlasti, obveza nam je ovakve proizvoljne i tendenciozne tekstove demantirati u cilju zaštite ugleda društva i objektivnog informiranja”, zaključili su iz Lagera.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar