LAKRDIJA NS BIH Suci zbog fotografije Praljka u Mostaru kažnjeni kada nema utakmica

LAKRDIJA NS BIH Suci zbog fotografije Praljka u Mostaru kažnjeni kada nema utakmica

Na utakmici Zrinjski – Mladost navijači Zrinjskog istaknuli su fotografiju generala Slobodana Praljka. No, klub nije kažnjen jer službene osobe to nisu navele u svom izvješću.

Međutim, sve je ipak Disciplinskom povjerenstvu prijavio Odbor za natjecanje NS BiH, pa su ‘disciplinci’ kaznili glavnog suca utakmice Danijela Boju, njegove pomoćnike Strahinju Vukovića i Josipa Čolića, četvrtog suca Adisa Mulahasanovića, opunomoćenika Željka Grbića i posmatrača suđenja Vladu Liščinskog s novčanom kaznom od 500 KM i zabranom obavljanja funkcija u trajanju od dva mjeseca. Kazna počinje teći 23. prosinca. U prijevodu kazna završava 23. veljače, tjedan prije nastavka Premijer lige BiH. A to znači da su suci suspendirani za vrijeme kad se utakmice uopće ne igraju, kad je na snazi zimska stanka. Tako su ‘disciplinci’ potvrdili koliko prate nogomet i koliko ih nogomet zanima. Ispali su ‘važni’ jer su sankcionirali propust sudaca koji je prijavljen, zamislite, kao obmana, a suci su s druge strane prošli bez kazne jer se ona uopće ne može primijeniti, pišu Sportske novosti.

Gdje je dosljednost

Kazna je izrečena jednako za sve, a u suštini se može opravdano zapitati je li uopće propust kontrolora suđenja što nije prijavio isticanje sporne fotografije na tribini.

Kontrola tribine uopće nije u opisu njegova posla, već kontrola suđenja. Za taj propust ne može biti okrivljen ni pomoćni sudac iza čijih je leđa fotografija bila istaknuta. Vodeći se tom logikom, dakako samo njima znanom ‘disciplinci’ su mogli biti dosljedni, pa i Široki Brijeg kazniti zabranom otvaranja tribine dva mjeseca, od 23. prosinca, do nastavka prvenstva. Ali, NS BiH nema jednak odnos prema svima i ljudi koji rade u tijelima NS BiH samo radi svojih osobnih interesa i jesu najveća kočnica napretku nogometa u BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar