Lasić dao ovlasti predsjednika Vlade HNŽ-a Stjepanu Krasiću

Lasić dao ovlasti predsjednika Vlade HNŽ-a Stjepanu Krasiću

Nakon što je Denis Lasić imenovan za federalnog ministra prometa i komunikacija, Vlada HNŽ-a je ostala bez predsjednika. Prema zakonskim odredbama, Lasić je nakon imenovanja na dužnost u federalnim institucijama morao u roku 72 sata napustiti dužnost na županijskoj razini.

Upravo zbog ovoga, Lasić je ovlasti ministra prometa i veza HNŽ-a Stjepana Krasića da može obavljati dužnost predsjednika Vlade spomenute županije do izbora nove županijske vlade.

– Ovlašćujem Stjepana Krasića, ministra prometa i veza u Vladi Hercegovačko – neretvanske županije da može obavljati poslove koji su nužni za tekuće funkcioniranje Vlade HNŽ-a, a sadržani su u članovima 8. i 9. Poslovnika o radu Vlade HNŽ-a – navodi se u odluci koju je prije napuštanja dužnosti potpisao Lasić. Kako su nam rekli u Vladi HNŽ-a, na ovaj način je osigurano da se mogu isplatiti plaće proračunskim korisnicima, kao i niz drugih funkcija koje obavljal županijske vlada.

– Ovo je samo jedna premosnica do imenovanja nove Vlade HNŽ-a. Nismo mogli dopustiti da isplate plaća i drugih obveza čekaju imenovanje nove vlade. Kontinuitet u radu je osiguran na ovaj način – rekli su nam naši sugovornici. A kada će biti imenovana nova Vlada HNŽ-a još uvijek nije poznato. 
prvi.tv

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar