• LAŽNO PRIJAVLJENI DODATNO UZNEMIRENI
  • LAŽNO PRIJAVLJENI DODATNO UZNEMIRENI

LAŽNO PRIJAVLJENI DODATNO UZNEMIRENI

Uznemirenost osoba iz  općine Prozor – Rama, koje su lažno i neovlašteno prijavljene za glasovanje poštom iz inozemstva, ovih dana dobiva još drastičniju dimenziju. Nedavni popis glasača iz inozemstva sa adresama na koje im stižu koverte sa glasačkim listićima, izazvao je brojne reakcije jer je među prijavljenima za glasovanje putem pošte bilo i osoba koje žive i rade u Americi, u Kanadi, bolesnih i teško pokretnih osoba koje iz naše općine nisu putovale u inozemstvo dugi niz godina ili nikada, osoba koje nikomu nisu dali nikakvu ovlast kojom bi mu prenijele svoje glasačko pravo, jer je to nemoguće i nezakonito.

Međutim, način kojim je omogućeno podizanje tuđih kuverti sa glasačkim listićima je doista zastrašujući.  Ovih dana samo  dobili i preslike punomoći kojima je pojedincima omogućeno podizanje tuđih kuverti na pošti. A u punomoćima, ovjerenima kod javnih bilježnika, osobe daju nekome mogućnost da podižu njihove sve vrste poštanskih i sličnih pošiljki, kao i svih sudskih pošiljki, bez obzira na pošiljatelja, vrstu pošiljki, ili pružatelja poštanskih usluga. I što je posebno uznemirujuće, punomoć vrijedi trajno, odnosno do opoziva.

To znači da taj domaćin koji ima nečiju punomoć ima pravo primiti i njihovu najintimniju poštu, ili neka sudska rješenja, ili čak pošiljku sa robom kupljenom preko interneta. I to trajno, do kraja života! Jer, taj netko je domaćinu dao upravo takvu punomoć, a javni bilježnik tvrdi da je to potpisao u njegovoj nazočnosti.

„Potpuno je jasno da ljudi koji su navedeni kao davatelji punomoći kasnije mogu imati još više neugodnosti. Jer, ne zaboravimo da su to organizirali vrlo vješti prevaranti, oni koji su glas za svoje umiruće stranke HDZ BiH Rama i HSP Rama, umjesto kvalitetnim programima kod žitelja ove općine, zatražili kroz organiziranu prijevaru iskorištavajući osobna dokumenta i podatke, najčešće  bez ikakvog znanja i suglasnosti tih osoba. Takvi se neće libiti dalje koristiti tuđa osobna dokumenta, možda i za podizanje kredita, ili nešto strašnije. Jer, punomoć im daje mnoga prava, i to trajno“, izjavio je Luka Faletar, nositelj liste HDZ1990 za OV Prozor – Rama.

punomić

Tekst punomoći:

PUNOMOĆ

Kojom ja, (ime i prezime), rođen —– u ———- ovlašćujem gospodina ———————- iz ————— 

Da može samostalno i pojedinačno, te bez ikakvih ograničenja, preuzimati sve vrste poštanskih i sličnih pošiljki, kao i svih sudskih pošiljki u kojima sam ja označen kao primatelj, bez obzira na pošiljatelja, vrstu pošiljki i/ili pružatelja poštanskih usluga.

Ova punomoć vrijedi trajno, do opoziva.

U —– (mjesto izdavanja punomoći), dana —————

Slijede imena i potpisi davatelja punomoći.

Slijedi ovjerena izjava javnog bilježnika:

Ja, javni bilježnik ———— iz —————–

Potvrđujem da su  ———-  ——————  —————- (imena osoba koje su dale ovlast) u mojoj nazočnosti priznali potpis na pismenu kao svoj.

Potpis na pismenu je istinit.

Istovjetnost podnositelja isprave utvrdio sam (na temelju): OI za stranca …… …..

Slijedi broj protokola, pečat i potpis javnog bilježnika.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing