LIGA PRVAKA: Modrić i realovci večeras će se poslužiti nečim što se ranije smatralo ilegalnim

LIGA PRVAKA: Modrić i realovci večeras će se poslužiti nečim što se ranije smatralo ilegalnim

Real Madrid i Manchester City večeras (21 sat) igraju uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka. Susreta u Madridu završio je 1:1, stoga će odluka pasti danas na Etihadu. Pobjednik dvoboja u finalu će igrati protiv Intera, koji je s ukupnih 3:0 izbacio mrskog gradskog rivala Milana.

Marca je u najavi večerašnje utakmice skrenula pažnju svojim čitateljima na ritual Realovih nogometaša koji bi im trebao pomoći tijekom utakmice.

“Nije to ništa novo u svijetu nogometa”, piše Marca i podsjeća da je istu stvar prije 20-ak godina počeo modernizirati tadašnji igrač Arsenala Patrick Viera.

Riječ je o utrljavanju “čudesne masti” – kako je opisuje Marca – na prsa i dresove igrača. Ta mast bi trebala igračima “odčepiti nosnice i olakšati im napore” u utakmici. Zahvaljujući eukaliptusu, igračima se pospješuje dovod kisika u pluća i mišića, “što može biti mali plus u natjecanjima s maksimalnim naporom”.

Marca dodaje da se u vrijeme kad ju je koristio Viera mislilo se da je u pitanju nešto ilegalno, ali da “tu nema ničeg što bi se povezalo s dopingom”.

“Neposredno prije početka utakmice, nakon službenog fotografiranja, crne majice Madrida bit će natopljene mentolom… kako bi se plasirali u finale Lige prvaka”, zaključuje španjolski list.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar