Ljekarna Lupriv u Prozoru: Besplatno izmjerite udio minerala i vitamina u organizmu

Ljekarna Lupriv u Prozoru: Besplatno izmjerite udio minerala i vitamina u organizmu

Ljekarna Lupriv u Prozoru (preko puta župne crkve) sutra nudi građanima mogućnost  besplatnog mjerenja udjela minerala i vitamina u organizmu, u vremenu od 10 do 14 sati.
 
Vitamini su sastavni dio života. To su supstancije potrebne u malim količinama koje pomažu osnovne biokemijske reakcije u tijelu. U odgovarajućim količinama štite nas od umora, prehlade, usporavaju starenje, smanjuju rizik od obolijevanja, navodno čak i od malignih bolesti. Uz to, omogućuju tijelu da iskoristi ugljikohidrate, masnoće i bjelančevine, nužni su za normalan rast, probavu, mentalne procese i za povećanje otpornosti organizma od infekcija.
Višak vitamina topivih u vodi izbacuje se putem mokraće, a višak vitamina topivih u mastima nakuplja se u tijelu, što u većim količinama može biti toksično.
 
Minerali su anorganske tvari od kojih je sačinjeno otprilike četiri, pet posto ljudskog organizma.
To su esencijalne tvari, što znači da ih organizam ne može sam stvoriti nego ih unosimo putem hrane. Nalazimo ih u tkivima i tjelesnim tekućinama, a nužni su za izgradnju kostiju, mozga, krvi, enzima, hormona i hemoglobina, te za održavanje koncentracije tekućina u organizmu.
Ako se vitamini i minerali unose kao dodaci u vidu tableta, treba biti vrlo oprezan. Uzimanje velike količine vitamina D može indirektno prouzročiti oštećenje bubrega, a velike količine vitamina A mogu oštetiti jetru. Važno je znati da su vitamini i minerali u suptilnoj ravnoteži, te da svaki poremećaj ravnoteže uzrokuje lančanu reakciju poremećaja drugih. Drugim riječima, svi su vitamini i minerali u većim količinama otrov za organizam.
 
Iz ljekarne Lupriv u Prozoru pozivaju građane da se odazovu ovoj lijepoj i korisnoj akciji te provjere kvalitetu svog organizma.

Svi ste dobrodošli!

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar