Ljubić: Bošnjačka većina ili ne razumije ili ne prihvaća BiH

Ljubić: Bošnjačka većina ili ne razumije ili ne prihvaća BiH

Održavanje sjednica i usvajanje odluka od strane Vlade Federacije BiH, bez predstavnika hrvatskog naroda, a ne članova HDZ-a kako se uporno pokušava sugerirati u sarajevskim medijima, svjedoči o tome kako bošnjačka većina ili ne shvaća bit i karakter BiH kao države tri ravnopravna naroda ili je kao takvu ne prihvaća.
 

I jedno i drugo je katastrofalno i po funkcionalnost i po održivost Bosne i Hercegovine, izjavio je za Hrvatski Medijski Servis predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH dr Božo Ljubić.

Ova situacija po Ljubićevom mišljenju traži jasne odgovore s hrvatske strane.

-Kao predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora zalažem se za to da predstavnici HNS-a BiH u Parlamentu Federacije, i zastupnici i izaslanici, stave na dnevni red izmijene i dopune zakona o Vladi F BiH prema kojima bi za odluke iz nadležnosti Vlade F BiH bila potrebna većina i najmanje jedna trećina glasova ministara iz svakog konstitutivnog naroda, kako za donošenje odluka tako i za kvorum, izjavio je Ljubić za HMS.

Bez izmjena zakona o Vladi F BiH, po Ljubićevom mišljenju postavlja se pitanje ima li smisla uopće sudjelovati u ovakvoj parlamentarnoj većini.
hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar