Ljubuški: Federalna inspekcija naložila uklanjanje kružnog toka od pola milijuna maraka

Ljubuški: Federalna inspekcija naložila uklanjanje kružnog toka od pola milijuna maraka

Federalna uprava za inspekcijske poslove naložila je uklanjanje kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na dionici između Gruda i Ljubuškog, potvrđeno je danas za hercegovina.info iz FUZIP-a.

“U skladu s odredbama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i propisa donesenih za njegovo provođenje, federalni građevinski inspektor je, u postupku provođenja inspekcijskog nadzora po službenoj dužnosti, dana 24.2.2021. godine izvršio inspekcijski nadzor nad postupanjem sudionika u građenju u svojstvu investitora, odnosno izgradnji kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na dionici između Gruda i Ljubuškog.

Shodno nalazima inspekcijskog nadzora, postupajući federalni inspektor je dana 3.3.2021. godine investitoru radova izdao rješenje broj: UP1-10-19-2-00732/2021-1002-2-P, kojim se nalaže upravna mjera uklanjanja izgrađenog objekta, te uspostavljanje prijašnjeg stanja dijela magistralnog puta, na koje je izvođač radova u zakonskom roku, dana 9.3.2021. uputio žalbu.

S obzirom da je upravni postupak u tijeku, te da se u ovom predmetu i u nadležnom tužiteljstvu vodi istražni postupak, u ovom trenutku nismo u mogućnosti davati više informacija, kako ne bismo ugrozili radnje nadležnog tužiteljstva, odnosno mogućnost pokretanja i vođenja krivičnog postupka u ovom slučaju”, stoji u odgovoru za naš portal.

Naručitelj projekta je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o, a projekt je stajao oko pola milijuna maraka. Dođe li do potpunog uklanjanja, porezne obveznike bi isto moglo doći jednako toliko što bi ovaj kružni tok činilo propalim milijunskim projektom.

/Izvor: Hercegovina.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing