Lokalni tim ASuBiH-a Prozor-Rama: Započeo "Tjedan kreativnosti"

„Tjedan kreativnosti“ (29.06.-05.07.) je projekt koji organizira Lokalni tim ASuBiH-a Prozor-Rama uz podršku fondacije Schüler Helfen Leben (SHL). Namijenjen je mladima od 14 do 18 godina.

Ovim projektom naši srednjoškolci žele riješiti svakodnevne probleme našeg grada: 1) nedostatak samopouzdanja kod mladih ljudi, 2) nedostatak kulturnih događaja u Prozor-Rami, 3) konstantnu podjelu stanovništva po nacionalnosti. „Tjedan kreativnosti“ omogućuje mladima da izraze svoj talent u glumi, pjevanju, sviranju, ili možda slikanju. Odskočna je daska za poticanje mladih na organiziranje većeg broja zanimljivih kulturnih događaja, te poziva sve građane, bez obzira na nacionalnost i religiju, da sudjeluju u tim događajima.

Prvi dan projekta (29.06.) održana je uvodna radionica u kojoj su se sudionici upoznali međusobno te sa Asocijacijom srednjoškolaca u BiH. Nakon toga uslijedile su kreativne radionice, tijekom kojih je svaka grupa (dramska, likovna, glazbena) radila zasebno, u odvojenim prostorijama.

Prva radionica drugog dana projekta bila je zabavnog karaktera te su se sudionici kroz razne team-building vježbe i tzv. „energizere“ pripremili za kreativnu radionicu, kada su opet bili raspoređeni u grupe.

Slijede još 3 dana edukativnih, volonterskih i kreativnih radionica, a nakon toga završna priredba, na kojoj će sudionici pokazati što su naučili kroz „Tjedan kreativnosti“.

Ivana Filipović
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar