Lorens Listo pobjednik 451. izdanja skokova sa Starog mosta

Lorens Listo pobjednik 451. izdanja skokova sa Starog mosta

Manifestacija se završava u nedjelju navečer, kada će se izvoditi skokovi s bakljama pred nekoliko tisuća posjetitelja

Lorens Listo pobjednik je 451. izdanja skokova sa Starog mosta u Mostaru u skokovima na glavu, poznatijima kao mostarska lasta. Drugo mjesto osvojio je Ivica Domanović, dok je treći bio Muhamed Mahmić. U disciplini skokova na noge pobijedio je Igor Kazić. Drugoplasirani u ovoj disciplini je Admir Delić, a trećeplasirani Ermin Sarić.

Ukupno 41 skakača ocjenjivao je stručni žiri – Mirsad Deda Pašić, Enver Novaković, Benaid Kalajdžić, Emir Balić i Alica Jakirović. Namlađi natjecatelj bio je Muhamed Krečinić iz Jablanice.

Na 451. natjecanju u skokovima sa Starog mosta skočio je 41 skakač, i to 16 skakača na noge i 25 na glavu (lasta). Tradicija skokova seže u daleku prošlost u 16. stoljeće iz vremena gradnje samog mosta kada je malo tko u zajednici koja je brojala 4000 stanovnika znao i plivati, piše Fena. Prvi skok zabilježen je 1664. godine dok je formalno natjecanje ustanovljeno 1968. i otad se održava svakog ljeta.

Najpoznatiji i najuspješniji skakač sa Starog mosta je Emir Balić, sa 13 pobjeda, četiri druga i tri treća mjesta. Osim njega, iz starije generacije skakača treba izdvojiti Mirsada-Dedu Pašića, Benaida Kalajdžića, Jadranka i Gorana Finka, a od mlađe generacije najviše uspjeha do sada imali su Lorens Listo, kojemu je ovo danas bila jedanaesta pobjeda, Haris Džemat i Samir Zukanović, piše Fena.

Ovogodišnje skokove ocjenjivao je žiri u sastavu: Mirsad Deda Pašić, Enver Novaković, Benaid Kalajdžić, Emir Balić i Alica Jakirović. Pokrovitelji su ove godine županijsko Ministarstvo turizma i Turistička zajednica HNŽ-a.

Bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar