LOŠA VIJEST ZA PUŠAČE: Poskupljuju 44 vrste cigareta, evo koje i koliko će koštati

LOŠA VIJEST ZA PUŠAČE: Poskupljuju 44 vrste cigareta, evo koje i koliko će koštati

Uprava za neizravno oporezivanje BiH dobila je nove cijene cigareta, a koje će vrijediti od 1. srpnja, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Cigarete “Tvornice duhana Rovinj” (TDR) i to 44 vrste, poskupjet će od 20. lipnja, odnosno od 1. srpnja ove godine na tržištu BiH.

Poslovnica TDR-a u Sarajevu dostavila je Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH nove maloprodajne cijene za 34 vrste cigareta koje će biti u primjeni od 20. lipnja.

“Također, sarajevska poslovnica proslijedila je UNO i spisak maloprodajnih cijena cigareta za deset vrsta cigareta koje će biti u primjeni od početka idućeg mjeseca”, rečeno je iz UNO.

Tako će od 20. lipnja ove godine “diva slims” i “diva violet slims” koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste “drine” biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka.

Podsjećamo, početkom ove godine nije bilo poskupljenja. Također, proizvođači mogu uvijek u toku godine da donosu odluke o promjeni cijena.

“Svatko ko želi podići maloprodajnu cijenu mora dostaviti nove cijene u UNO 30 dana prije početka primjene novih cijena”, kazali su u UIO.

Izvor: hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar