Lovci proslavili pobjedu

U ovoj državi sve je moguće.
E, sad, ne zna se što je neobičnije: da se donese jedna odluka pa da se ista poništi. Da se donese tako nakaradna odluka na jednoj veoma ozbiljnoj političkoj instanci kao što je Skupština HR županije.

A toliko je nakaradna da je poništena. Jer promatrajući neke stvari u nekim relacijama, s određenim konotacijama, iz određenih rakursa, tko je ili što je na jednoj strani a što na drugoj poništavanje je bilo veoma neizvjesno.

Sami čin donošenja Odluke nije sporan, ruke su izglasale a broj ruku je demokracija.

Čije su sve ruke bile o tome je dosta toga i rečeno i napisano. Naime, dijeljenje lovišta na način da je u konačnici veća lovna površina od površine općine, pored ostalih devijacija, je toliko nakaradno daje otišlo u apsurdnost. To je prvi razlog poništavanja.

Drugi, još važniji, jest reagiranje načelnika Općine  dr. Joze Ivančević kroz formalno pravne institucije i njegov veliki angažman da se to dovede u red, u ono stanje za koje mislimo, nas velika većina, da je ispravno. Jer da nije reagirao, da je prihvatio u stilu „ma brigame“ odluka bi najvjerojatnije ostala.

Bilo je raznoraznih inicijativa, opservacija po kavanama, bilo je i na terenu „događanja“ ali jedini ispravan put je odradio Načelnik. Ovo je dobar primjer za  ubuduće kako postupati. Sačekati izvjesno vrijeme, sagledati činjenice i reagirati kroz državne institucije.

Povodom poništavanja odluke lovci i gosti su se sastali na Kopili, Kranjčići – sekcija Uzdol da proslave ovu pobjedu. 

Stanko Ćurčić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar