Lufthansini piloti u jednodnevnom štrajku, peti put u 2014.

Lufthansini piloti u jednodnevnom štrajku, peti put u 2014.

Vereinigung Cockpit, sindikat pilota njemačke zrakoplovne kompanije Lufthansa, objavio je u utorak da su piloti prekinuli rad u 8 sati ujutro u frankfurtskoj zračnoj luci, a u 23 sata završit će štrajk, peti u 2014., pokrenut zbog nezadovoljstva načinima odlaska u prijevremenu mirovinu pilota.

Putnici mogu u utorak očekivati poremećaje u prometu, objavio je sindikat.

Dan ranije sindikat je objavio da na dugim relacijama aviona tipa Airbus A380, Boeing B747, Airbus A330 i Airbus A340 neće opslužiti nijedan let iz zračne luke Frankfurta.

Uprava zrakoplovne kompanije objavila je pak da će posebnim planom osigurati polovicu planiranih interkontinentalnih letova.

Markus Wahl, predstavnik sindikata, rekao je da je stanje mirno u Međunarodnoj zračnoj luci u Frankfurtu, Lufthansinoj glavnoj zračnoj luci u Njemačkoj.

Objasnio je da je sindikat bio primoran na štrajk jer pregovori s upravom nisu urodili plodom i poslodavac nije ponudio kompromis.

Štrajk pilota Lufthanse počeo je nekoliko dana nakon što su piloti francuske zrakoplovne kompanije Air France prekinuli dvotjedni štrajk kojim su se usprotivili programu ušteda što ga planira poslodavac.

Air France je štrajkom izgubio više od 200 milijuna eura, objavila je uprava

slobodnadalmacija.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar