LUKA MODRIĆ  U Real Madridu bih ostao do kraja karijere jer ovo je vrh vrhova!

LUKA MODRIĆ U Real Madridu bih ostao do kraja karijere jer ovo je vrh vrhova!

Došao je u kolovozu 2012. godine i potpisao ugovor na pet godina! Samo četiri mjeseca prije nezamisliva je bila priča Luka Modrić u Realu! 

Kasnije, kako šira javnost zna, hrvatski je reprezentativac znao zaslužiti opipljiv respekt svih u Realu i navijača. Izvanrednim nogometnim talentom prerastao je u jednog od stožernih igrača velikog kluba i potvrdio ispravnost vrlo značajnog ulaganja Reala i povjerenja struke.

Sve je to zaokruženo na najbolji mogući način osvajanjem povijesne 10.titule europskog prvaka, u čemu je Modrić bio jedna od najznačajnijih karika. Kada je u pitanju on osobno, iza kulisa događalo se nešto još značajnije. Nekoliko tjedana prije finala u Lisabonu klupski čelnici pozvali su ga u ured i predočili mu veliku želju Reala i predsjednika Florentina Pereza da potpiše novi ugovor te se na još duže vrijeme zadrži na Bernabeu! Iako mu je ugovor trajao do 2017. godine, iako Real nema običaj nakon samo dvije sezone preispitivati te ugovore, dakle iako nije bilo nekog važnog razloga da se to dogodi, Perez i suradnici bili su vrlo konkretni, brzi i kako je pokazala ova srijeda, efikasni.

Luka Modrić potpisao je ugovornu obvezu do 2018. godine, dakle godinu duže, sigurno pod povoljnijim uvjetima nego kad je prije dvije sezone stigao u Real. Iako, novci jesu važni, ali nisu presudni u ovom slučaju.

– Moram priznati da me Real pomalo iznenadio kad mi je par tjedana prije finala Lige prvaka ponuđen produžetak ugovora! Iskreno, tome sam se u nekoj perspektivi nadao, razmišljajući kako je do tada najvažnije da igram onako kako se od mene očekuje, ali nisam mogao očekivati da će to dogoditi već sada. Zato smo se vrlo brzo i lako dogovorili, jer ono što su oni željeli želio sam svim srcem i ja. Real Madrid je ispunjenje mojih nogometnih snova u svakom smislu – kazao nam je u srijedu po potpisu novog ugovora sretni i, čini nam se, vrlo dojmljeni Luka Modrić.

Već ste imali sjajan ugovor koji vam je davao mir i garantirao vrhunski nogometni status. Što znači ovih pet novih godina?
– Prije svega ga doživljavam kao veliko priznanje, možda i najveće u mojoj karijeri! Znate, kada dolazite u novi klub imate velika očekivanja vi ali i oni koji su vas, uz nemale muke i ulaganja, doveli. Tada je sva pažnja i respekt kojeg uživate nekako i normalan. No, kada nakon dvije godine ovakav klub ponudi novi i duži ugovor, onda zapravo postajete svjesni koliko vas poštuju i najbolje osjetite da su ljudi sretni što ste s njima.

Reakcije navijača odražavaju oduševljenje. Bilo je onih koji su pomišljali da bi i vi, nakon Özila a možda ubrzo i Di Marije, mogli otići, dijelom i zbog medijskih špekulacija da niste baš zadovoljni u Madridu?

– Ma to su gluposti! Od prvog dana dolaska u Real govorio sam da sam sretan i da mi je odluka o dolasku u Madrid najbolja u karijeri! Niti jednog jedinog trenutka nisam pomislio da bih otišao, a kamoli da mi tu nešto ne odgovara. U Realu mi nije odlično, u Realu mi je fantastično! Da se mene pita bio bih ovdje do kraja karijere jer ovo je vrh vrhova!

sportske.jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar