Mađioničar Staneli, zlatni gumb Supertalenta, ponovno u Rami

Mađioničar Staneli, zlatni gumb Supertalenta, ponovno u Rami

Nurija Kadrić, poznatiji kao Staneli, ponovno će za ramsku publiku izvesti mađioničarski show u Domu kulture u Prozoru u petak 15. rujna 2023. godine od 19 sati. Inače, ovaj 25 godišnji mađioničar ili iluzionist porijeklom iz Bosne i Hercegovine kojeg je životni put odveo u Švedsku, zlatni je gumb Supertalenta Hrvatska.  

Staneli diljem regije nastupa sa suprugom i asistenticom u jednosatnom interaktivnom programu u kojem mališani mogu uživati u nekim mađioničarskim klasicima, ali i impresivnim trikovima novijeg doba. Staneli inače za publiku radi tri programa, od kojih je svaki prilagođen određenoj dobnoj skupini,

“Najviše mi je u svemu ovome pomogla upravo Hrvatska i Supertalent, gdje samo odskočio jako medijski i postao jako popularan. Ovim bih se putem još jednom zahvalio svim Hrvatima u Hrvatskoj, ali i regiji. Koji su prepoznali moj talent. Uglavnom boravim u Švedskoj i Hrvatskoj, a sad sam odlučio napraviti jednu turneju po Bosni i Hercegovini. Život mi se nakon Supertalenta totalno preokrenuo. Prije Supertalenta nisam konkretno niti znao gdje sam i što sam. U Švedskoj sam također imao karijeru, ali ne kao u Hrvatskoj. Nakon Supertalenta sam prvi nastup imao u Mostaru pred 2000 ljudi, tu sam upoznao i suprugu. Sve se pokrenulo”, kazao je Staneli priligom prvog gostovanja u Rami za Ramski Vjesnik.

Od trnja do zvijezda, točnije zlatnog gumba

Vrlo je tražen širom Skandinavije, ali nije uvijek bilo tako. Život su mu obilježili bol i patnja, a tek onda uspjeh. S 14 je godina pobjegao od kuće kako bi se pridružio cirkusu. Međutim, cirkus nije bio mjesto iz snova, maltretirali su ga i tukli, spavao je gdje je stigao, u kamionu, pod mostom…

Nitko od kolega mu nije htio otkriti mađioničarske trikove, nije imao društvo niti s nekim podijeliti svoje osjećaje. O iluzijama i izvođenju trikova je morao čitati, a kolege je promatrao poskrivećki kako bi saznao kako se trikovi izvode. Danas pak živi od mađioničarskih trikova. Živi na relaciji Švedska-BiH, radi za aplauz, a ne novac. Trikove je izvodio čak i za švedsku kraljevsku obitelj.

Nadimak Staneli je dobio po Stanliju iz dvojca Stanlio i Olio jer je bio jako mršav, a družio se s prijateljem koji je bio deblji, pa su ih zvali Stanlio i Olio. Tako je od toga postao Staneli.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar